Нападники на волинських журналістів можуть «загриміти» до в'язниці

Нападники на волинських журналістів можуть «загриміти» до в'язниці
Напад на волинського журналіста-розслідувача Сергія Шаповала та оператора Романа Харченка можуть розцінювати як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. За це у Кримінальному кодексі передбачене покарання у вигляді обмеження волі.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

На Тернопільщині жорстоко побили журналіста та оператора під час виконання службових обов'язків. Сергій Шаповал кореспондент відділу розслідувань «Волинь24» та Роман Харченко оператор «12 каналу» проводили журналістське розслідування про діяльність нелегальних АЗС.

20 квітня на території підприємства «Агро-дружба», що в Теребовлянському районі на Тернопільщині, під час зйомки у кабінеті директора підприємства Романа Когута він разом із своїм заступником накинувся на представників ЗМІ з кулаками. Оператору дісталось власною телекамерою, яку нападники вихопили в нього і почали бити по голові. Як наслідок розбита апаратура і підозра на струс мозку. Журналіст отримав розсічення під оком. Наразі постраждалі знаходяться у лікарні.

Представники ж підприємства написали заяву на знімальну групу: «Мовляв, хлопці пробрались на приватну територію і вкрали пальне». Наразі журналістам 12 каналу не вдалося зв'язатися ні з представниками «Агро-дружби», ні з Романом Когутом.

За перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у кримінальному кодексі України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.