Після реставрації у волинському палаці створять музей

Після реставрації у волинському палаці створять музей
На позачерговій сесії Любомльської районної ради виділили 135 тисяч гривень, які спрямують на проект для реставрації та пристосування під музей палацу Браницького - пам'ятки архітектури національного значення.

Кошти виділили 20 квітня, про що на сторінці «Любомльський край» повідомив Леонід Самолюк, пише Волинь. ua.

Палацу Браницького є невеличкою визитівкою міста, а в майбутньому, стане окрасою та туристичною принадою нашого древнього Любомля. Фінанси направляють на основі співфінансування з Любомльською ОТГ та Волинською облрадою.

Довідково. У 1768 році граф Францішек Ксаверій Браницький отримав землі Любомльщини в подарунок за врятоване на сеймовому засіданні життя майбутнього короля Станіслава Августа Понятовського. Магнат відразу взявся впорядковувати місцину. Тут до 1781 року він заклав велику резиденцію, що органічно вписалася у структуру історичного центру Любомля.

У Ягелонській бібліотеці у місті Краків віднайдене зображення палацу в м. Любомлі, виконане в 1827 році Вілібальдом Ріхтером — художником, що перебував на службі у графа А. Потоцького. Як свідчить дослідження, малюнок є найбільш раннім і наразі єдиним зображенням Любомльського палацу. На основі цієї акварелі та друкованих матеріалів можна прослідкувати історію створення Любомльського палацово-паркового ансамблю. Це був багатооб’ємний палацовий корпус, який складався з чотирьох частин і довжиною 200 метрів. Збереглось до наших часів тільки південне двохповерхове крило палацу довжиною 40 метрів. Палац є пам’яткою архітектури державного значення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Після реставрації у волинському палаці створять музей
22 квітень, 2018, 02:07