Патрульні вимагають вибачень через маніпуляцію в сюжеті «Аверсу»

Патрульні вимагають вибачень через маніпуляцію в сюжеті «Аверсу»
У патрульній поліції Волинської області прокоментували безпідствані публікації та неправдивий сюжет на адресу поліцейських, у якому патрульну звинуватили у лайці.

Коментар розмістили на офіційній Facebook-сторінці патрульних.

Нагадаємо, учора, 20 квітня, через порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль телеканалу «Аверс». «Епопея» із затриманням водія «Аверсу» тривала декілька годин.

Подаємо коментар без змін та правок:

"Учора, близько 21 години, на вулиці Рівненській, екіпаж патрульних помітив легковик Chevrolet, в якого не працювала фара в режимі ближнього світла.

Водій не виконував законні вимоги полісменів, не показував документів, плутався у своїх словах, а згодом викликав на місце «групу підтримки» - працівників ТРК, де сам працює.
Ті також висловлювали необгрунтовані претензії на адресу патрульних.

Зауважимо, що на місці події були присутні і журналісти ВолиньPost, які висвітлюють роботу патрульної поліції: вони на власному транспортному засобі їздять за екіпажами, знімаючи події у громадських місцях.

Оскільки водій не називався та не показував документів, його доставили до міського відділку для встановлення особи.
Тут на нього винесли об’єднану постанову за ч.1 ст.121 та ч.1 ст.126 КУпАП.

Згодом на одному з місцевих сайтів зявилась перекручена інформація про те, що патрульна поліцейська вживала нецензурний вислів при спілкуванні, поводилась агресивно та, можливо, була в стані сп’яніння. На підтвердження цього журналісти каналу, чийого працівника затримували, зробили сюжет з характерним звуком «запікування» нібито нецензурного вислову. Однак на відео з нагрудної камери чутно, що таких слів інспекторка не вживала, тобто в сюжеті цей звук накладений спеціально, аби дискредитувати правоохоронця.

Крім того, лікар наркологічного диспансера надав висновок, в якому зазначено, що вона була твереза. Зауважимо, що всі інспектори перед заступанням на зміну проходять обов’язковий медичний огляд у лікаря. Тому слова «працівників телеканалу», нібито патрульна поводилась агресивно, вживала нецензурну лайку і «швидше за все, п’яна» – абсолютно не відповідають дійсності.

Ми вимагаємо публічного вибачення за безпідставну образу честі й гідності однієї з кращих працівниць Патрульної поліції Волині, яка працює всього лише кілька місяців.

Щодо заголовка про «протиправне затримання автомобіля телеканалу», то інформуємо, що транспортний засіб ніхто не затримував, а зупиняв – і це різні речі, і професійні журналісти мали б це розуміти. Затримали згодом водія, який рухався з порушення правил доржнього руху, складено відповідний протокол затримання.

Чоловіка затримали не «буцімто через непокору поліції», а через те, що він не показвав документи і через неможливість встановити його особу, аби скласти постанову.

Затримання не відбулося б, аби він пред’явив документи на законну вимогу поліцейських. Однак у працівників цього каналу, напевно, є погана традиція робити надбанням публічності власні порушення законодавства, та ще й дискредитувати після цього правоохоронців. Очевидно, водій також це знав, тож, замість показати документи і визнати порушення, одразу викликав на місце колег з ТРК.
Так само надуманою є фраза про якихось «очевидців», які стверджували, що водій не порушував ПДР.

Зважаючи на все це, просимо громадян не порушувати правил дорожнього руху, а, якщо таке сталось, виконувати законні вимоги працівників Патрульної поліції.
Також попереджаємо громадян, що за втручання в діяльність працівника правоохоронного органу передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст. 343 ККУ.

Фагмент, який «запікав» телеканал і де насправді немає нецензурних слів https://www.youtube.com/watch?v=6kIzzylYau4 ".

До слова, у відео, знятому журналістами Інформаційного агенства ВолиньPost, добре чути, що саме насправді "запікали" у сюжеті "Аверсу". Відео доводить, що патрульна не вживала нецензурної лексики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справа честі довести цю справу до логічного кінця і якщо треба буде і через суд, щоб вгамувати нарешті той Аверс!!!
Відповісти
Цілком підтримую "Думку". Журналісти не повинні забувати що вони в першу чергу звичайні громадяни України.
Відповісти
водій може і є сірим кардиналом аверса? позвонив і вони всі збіглись. Брудна контора, до журналістики має мало діла
Відповісти
Цей рагуль на Авео часто порушує правила. Не раз бачив.
Відповісти
"Аверс" давно перетворився у помийну яму псевдожурналістики, як і "Волинські новини" та "Під прицілом"
Відповісти
Патрульна повинна подати в суд на цих псевдожурналістів ,а бо просто хамів і потребувати моральноі шкоди на тисяч сто ,морже тоді до них дійде ,що ображати і фальсифікувати матеріал -це злочин .
Відповісти
Чим відрізняється журналіст від журнашлюхи?
Журналіст виконує свої обов"язки чесно:
подє для публікації об'єктивну і достовірну інформацію
відмовляється від доручення редактора чи редакції, якщо воно не може бути виконано без порушення Закону
А от журнашлюхи, яких ми бачимо на телеАналі аверс, якраз все роблять навпаки - подають брехливу, перекручену, вигідну лише своєму хазяїну інформацію, намагаються відбілити порушника шляхом наведення наклепів і образ на поліцію.
Ремонтуйте авто і виховуйте свого бидло-водія.
А поліція має подати позов до суду на свій захист, також відкрити окреме провадження про перешкоджання діяльності патрульним з буку журнашлюх і притязнути їх до відповідальності.
Відповісти
Останні новини
Патрульні вимагають вибачень через маніпуляцію в сюжеті «Аверсу»
21 квітень, 2018, 12:02