Учні волинської школи посадили 5 гектарів лісу

Учні волинської школи посадили 5 гектарів лісу
Учні школи села Куснища у Любомльському районі висадили 5 га лісу.

Щороку школярі з учителями та технічним персоналом залучаються до посадки лісу в рамках акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, пише Кордон.

Цьогоріч діти теж стали активними учасниками акції. Роботу розпочали з правил техніки безпеки при створенні лісових культур та поведінки перебування на природі, зокрема в лісі, яку провів Петро Антонюк.

Лісничий Віталій Ляшук ознайомив школярів з організацією виробничого процесу в Куснищанському лісництві, розповів, як отримують посадковий матеріал.


Він зазначив, що основними напрямками роботи є створення лісових культур та догляд за ними , охорона та захист лісу від пожеж та шкідників, вирощування сіянців, заготівля насіння, лісопродукції. Лісничий зауважив, що особливо гостро постала проблема забруднення лісових масивів. Працівники лісництва постійно патрулюють територію з метою недопущення забруднень.

Майстер лісу Володимир Шевчук розповів про схему посадки лісових культур та провів майстер – клас для дітей: на яку глибину садити дерево, яка повинна бути між ними відстань в рядку та як правильно коріння саджанця присипати грунтом за допомогою Меча Колесова.

Так, за два дні роботи було висаджено приблизно 30000 саджанців сосни звичайної та 6300шт. берези бородавчастої на площі 5.0 га.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Куснище, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.