Розповіли, наскільки відрізняються зарплати вчителів з досвідом і без

Розповіли, наскільки відрізняються зарплати вчителів з досвідом і без
Про зарплати волинських вчителів говорили у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" 20 квітня гості студії начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна та депутат Луцької міської ради Алла Надточій.

Так, за словами Людмили Плахотної, заробітна плата молодого вчителя, якщо він має повне тижневе навантаження, становить 5-6 тисяч гривень, - пише "Конкурент".

"Звичайно, це невеликі кошти. Але протягом трьох років він починає атестуватися, підвищувати свій професійний рівень і, відповідно, фаховий, тоді й починає зростати заробітна плата по сітці тарифних розрядів", – уточнила начальник управління освіти Волинської ОДА .

Натомість, додала, що заробітна плата вчителя з досвідом, стажем (бо є доплати за стаж, категорію, інші доплати обов'язкові), вчителя, який має вищу кваліфікаційну категорію і повне тижневе навантаження, складає 10-12 тисяч.

Своєю чергою депутат Луцької міської ради Алла Надточій зауважила, що негативною є картина у Луцьку в профтехосвіті.

"Нам не вистачає. Проанонсували, що має бути підняття заробітної плати, все добре, тільки державний бюджет не передбачив ці кошти. Відповідно ми (міська рада – К.), щоб забезпечити ці норми, бо це наші люди, педагоги, жителі міста, ми з міського бюджету доплачуємо. Вже при формуванні бюджету на 2018 рік в нас не вистачало тільки на оплату педагогам заробітної плати більше як 50 мільйонів. Коли знову проанонсували, що має бути підняття за престижність, то ще додалися кошти. В результаті, ми на комісії розглядали і приймали звернення до Кабінету міністрів про те, що в нас в Луцьку не вистачає щоб оплатити всі ці надбавки майже 100 мільйонів. Це велика сума навіть для міста Луцька", – зауважила депутат Луцькради.

Та додала, що деякі волинські депутати, вихідці з Луцька, прагнуть "вибити" кошти для районів, але інколи не зважать на те, що місту також потрібна допомога.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
брехня знову брехня
Відповісти
Тарифний розряд вищої категорії(14 розряд) становить 4264 гривні. Звідки у молодого вчителя береться зарплата в 5 - 6 тисяч? Обов'язкові доплати : за стаж до 30%, за престижність праці в Луцьку було 20% ,а з першого квітня 2018 року рекомендовано 10%. Тому при повному тижневому навантаженні (18 годин) такі зарплати не отримуються.
Відповісти
Плахотна бреше, як дише! І про фінансування шкіл з держбюджету (тільки зарплата фінансується), і про саму зарплату. Вища категорія, старший вчитель, стаж 30 років, повне навантаження - в мене немає 8 тисяч. Брехуха!
Відповісти
Інформація не правдива. Вчитель з методистом, мають зарплату 8тис.грн.
Відповісти
Останні новини
Розповіли, наскільки відрізняються зарплати вчителів з досвідом і без
22 квітень, 2018, 15:45