Резонансна справа у вбивстві Каті Литкіної: другого підозрюваного екстрадують із Словенії

Резонансна справа у вбивстві Каті Литкіної: другого підозрюваного екстрадують із Словенії
У Ковельському міськрайонному суді, який розглядає справу щодо вбивства 16-річної Каті Литкіної з Нововолинська свідчила її подруга Олена Чорна, яка розповіла декілька цікавих фактів.

Так, обвинувачений у вбивстві сусідки Назар Статочнюк справді цькував Катю поширенням її суто приватного фото, яке вона надіслала його двоюрідному братові Максиму Терлецькому. Той мешкає у Словенії, в Нововолинськ до родичів приїздив щоліта на канікули, - пише Радар.

На рік молодший за Катю Статочнюк навчався з нею разом у нововолинській гімназії. Вона була у десятому класі, він – у дев’ятому. Фото з’явилося в інтернет-спільноті Нововолинська, його брутально коментували.


Але Статочнюку такого покарання для Каті виявилося недостатньо. Він, як засвідчила у суді Олена Чорна, сам показував її приятелеві те фото на мобільному телефоні. І казав, що роздрукує та розвісить по всій гімназії.

Втихомирився лише після того, як його застерегла від таких намірів класний керівник Тетяна Малєва. Водночас запевняв учительку, що це не він виклав фото в інтернеті і взагалі він тут ні до чого.

Вчительку також допитали у суді.

"Навчався посередньо, зате був дуже чемний, із усіма дорослими вітався, дисциплінований, слухняний. У проблемних ситуаціях нерідко плакав. Інцидент із петардою у шкільному туалеті? Так, було, вкинув петарду в умивальник. Але мама одразу все відшкодувала, нічого страшного", – сказала колишній класний керівник Статочнюка.

Свідок Олександр Моніч, який міг би підтвердити чи спростувати твердження Олени, на суд не прибув. Він навчається у Польщі. Натомість прибули з Нововолинська його батьки. Звісно, вони не могли давати покази замість нього.

Саме з Монічем Статочнюк спілкувався в соцмережі, обговорюючи зникнення Каті і звістку про те, що її тіло знайшли на териконі.

Також зазначається, що до історії з фотографіями Катя з Назаром Статочнюком була в добрих стосунках. Він навіть запросив її на свій день народження – і Катя прийшла, розповіла Олена.

Олена навіть припустила, що Статочнюк ревнував Катю до свого двоюрідного брата. Бо на питання про брата реагував дуже нервово.

Катя й гість зі Словенії – Терлецький, що зупинявся на літо у родині Статочнюка, бачилися зазвичай увечері, коли вже було темно. Після скандалу з фото, після інших болісних для Каті подій він, приїхавши в Нововолинськ улітку 2015 року, запропонував Каті зустрітись – біля її ж будинку.

І Катя попросила Олену піти на цю зустріч разом. Статочнюк і Олена стояли осторонь, поки Катя з Терлецьким розмовляли хвилин 15-20.

Терлецький перебував у тіні, обличчя його за кілька метрів Олена розгледіти не змогла. Розмова була спокійною, Катя потім виглядала цілком задоволеною.

Адвокат Статочнюка пан Шостак заявив, що покази Чорної нічим не підтверджені й не є доказом у справі.

Зазначається, що засіданні 19 квітня Статочнюку вкотре продовжили на 2 місяці термін тримання під вартою (у СІЗО). Призначили наступне судове засідання на 25 травня о 10.00.

У понеділок, 23 квітня, о 19-й годині у Бориспіль літаком мають доправити Максима Терлецького, якому вже вручили підозру про його причетність до вбивства Катерини Литкіної.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Резонансна справа у вбивстві Каті Литкіної: другого підозрюваного екстрадують із Словенії
23 квітень, 2018, 10:01