«Богдан Моторс» не використовує російських двигунів, - директор заводу

«Богдан Моторс» не використовує російських двигунів, - директор заводу
Директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний запевняє, що його підприємство наразі не використовує жодних комплектуючих від країни-агресора.

Про це він розповів 23 квітня під час дня депутата, який відбувся на території луцької філії заводу «Богдан».

Дмитро Писаний повідомив, що на момент початку бойових дій на сході країни вони ще використовували певні комплектуючі із Росії, оскільки у них були певні контракти, водночас вони почали працювати над іншими контрактами, щоб відмовитись від російських комплектуючих. За його словами, у 2017 році підприємство перестало використовувати будь-які елементи до техніки з Росії.

Він додав, що ситуація неоднозначна, оскільки, коли тролейбус «БКМ», якого привозять з-за кордону і розмитнюють в Україні, містить складові російського виробництва, то це нікого не цікавить.

«Всі зусилля докладаємо, для того, щоб повністю перейти на українські складники, але у склад тролейбуса входить близько 6 тисяч елементів. З точки зору техніки – це високотехнологічна продукція, для того, щоб щось у ній змінювати, треба проводити випробування, сертифікацію, треба комунікувати їх з іншими елементами, які знаходяться у цьому тролейбусі, тому що зміна двигуна зумовлює зміну системи управління і маси інших речей. При цьому це зміна документації, це випробування, це сертифікація. Про це ніхто не пише», - сказав директор.

Він додав, що швидко такі речі не відбуваються, оскільки конструкторам необхідний час, щоб розробити новий двигун і виконати техзавдання, яке замовляють фірми. Мовляв, не буває так, що захотів двигун і він за тиждень чи за місяць буде готовий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Богдан Моторс» не використовує російських двигунів, - директор заводу
23 квітень, 2018, 14:55