Маєш борги – у депутати зась: в Україні по-новому «боротимуться» з боржниками аліментів

Маєш борги  – у депутати зась: в Україні по-новому «боротимуться» з боржниками аліментів
Міністерство юстиції підготувало черговий пакет законопроектів під назвою "Чужих дітей не буває". Пропонує суттєво збільшити суму штрафів для боржників і навіть заборонити їм займати керівні посади на держслужбі та балотуватися у депутати. 

Про це пише ТСН.

Якщо аліментник рік не сплачує боргу, суму виплати збільшать на 20%. А якщо боржник зволікає з аліментами понад два роки  - потім заплатить на 30 відсотків більше. І вдвічі більше доведеться платити 3-річним боржникам.

Тим, хто не сплачує аліменти 6 місяців і більше, у Міністерстві юстиції хочуть заборонити займати керівні держпосади і навіть балотуватися у депутати. Крім того, пропонують зміни й до Кримінального кодексу. Якщо боржник відмовиться виконувати суспільно-корисні роботи, на нього чекатиме 2 роки ув’язнення.

Про нові ініціативи на своїй сторінці у Facebook написав Міністр юстиції Павло Петренко. Користувачі розділилися. Хтось – за нові зміни. А чимало батьків вважають, система недосконала.

Від 6 лютого вже діють суворі покарання за несплату аліментів. Боржникам можуть тимчасово заборонити виїзд за кордон і позбавити водійських прав. Також їх можуть відправити на суспільно-корисні роботи.

За час дії нового закону у реєстр злісних неплатників аліментів потрапили вже майже 200 тисяч осіб. А на користь українських дітей з аліментників вдалося стягнути 824 мільйони гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аліменти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Маєш борги – у депутати зась: в Україні по-новому «боротимуться» з боржниками аліментів
23 квітень, 2018, 20:19