Савченко «проінспектував» будівництво дитсадка

Савченко «проінспектував» будівництво дитсадка
Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко «проінспектував» будівництво дитсадка у селищі Ратно. Дошкільний заклад матиме повну систему енергоефективності, та у разі виділення передбачених 16 мільйонів гривень добудувати його можуть вже до вересня 2018 року.

Візит відбувся 23 квітня.

Проектна вартість садочка – 34 млн грн. У проекті передбачене все – від обладнання до постілі та столових приборів, аби садок на 165 місць був повністю облаштований для дітей. Біля закладу також збудують 2 дитячі майданчики, об’єднані в міні-ігрову зону.

За словами Ратнівського селищного голови Віктора Кулика, у населеному пункті спостерігають приріст населення. Наразі на 10 тисяч людей населення тут діє лише один дошкільний заклад, потужностей якого не вистачає. Таким чином, нині на черзі аж 285 дітей.

Савченко оглянув будівництво та перевірив на міцність вікна. Опісля йому представили варіанти оздоблення стін – сюди залучать художника, аби оздобити заклад декоративними елементами. У закладі також планують встановити ігрові та спортивні куточки, розвивальні зони із дерева для дітей, варіанти яких теж презентували голові ОДА.

«Хоч повертайся в дитинство», - схвально оцінив варіанти очільник ОДА.

Методист районного методкабінету, яка опікає дошкільне виховання в районі Олена Марчук розповіла, що для розробки оздоблення створили спеціальну робочу групу, до складу якої включили працівників із іншого дитсадка та власне методистів.

«Цей садочок розпочали будувати у 2015 році. Цей великий комплекс - це територія садочка на 165 місць на 9 груп. У нас зараз велика черга, але якщо відкриється цей садочок, питання черги повністю зникне», - додала Марчук.

Директор компанії-генпідрядника ТзОВ «Луцькомубуд» Ігор Швець зауважив, що садочок унікальний об’єкт, бо тут забезпечать повну систему енергозбереження в освітленні, а також встановили котельню «за останнім словом техніки». За його словами, чи не щодня приходять люди аби поцікавитися, на якому етапі будівництво, дехто навіть пропонує допомогу. Швець додав, що здати садочок планують у вересні, однак точної дати не називають. Адже на добудову передбачили 16 млн грн, проте наразі кошти не надійшли.

Голова ОДА доручив обговорити питання садочка на нараді у районі, та загалом залишився задоволеним побаченим.

«Судячи з будівлі, яка сьогодні є, по великих кімнатах і підсобних приміщеннях, садочок буде дуже красивим і затишним, дуже зручним. Як правило діти можуть мати садочок, але не отримують простору. Дитина – це енергія, бажання попідстрибувати та побігати. Цей садок збудований за новим проектом, він дає дитині можливість відчувати себе дитиною…

Я задоволений побаченим – я навіть перевіряв дещо, відкривав вікно – наче зроблено якісно… Ще не зовсім гарно, але нам показали альбоми по проекту, ми його напевно відкриємо», - підсумував Олександр Савченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чорний підкрасився, щоб гарно виглядати
Відповісти
Останні новини
Савченко «проінспектував» будівництво дитсадка
24 квітень, 2018, 11:00