85 % жінок самі знаходять пухлини в грудях, - луцький мамолог

85 % жінок самі знаходять пухлини в грудях, - луцький мамолог
«Забіг на шпильках», що скоро відбуватиметься у луцькому торгово-розважальному центрі «ПортCity», створений в рамках благодійної акції проти раку грудей. Про важливість ранньої діагностики раку грудей розповів луцький лікар-мамолог.

Прес-конференція щодо цього соціального проекту відбулася 24 квітня у ТРЦ.

Завідувач мамологічного відділення Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук переконаний, що найголовніше, аби жінки звертались до лікаря вчасно.

«Виявлення раку молочної залози на ранніх стадіях є нашим пріоритетом. Для виявлення хвороби на ранній стадії потрібно самообстежувати молочні залози, проходити лікарські профілактичні огляди та скринінгове обстеження – мамографію», - розповів він, додавши, що майже 85 % жінок самі знаходять в себе пухлину в грудях.

Також лікар впевнений, що на обстеження у пересувному мамографі, який буде розташований біля ТРЦ «ПортCity» протягом трьох днів, прийде більшість здорових людей.

Президент Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук повністю згідна з Володимиром Федорчуком, адже сама була онкохворою.

«Наш Благодійний фонд ми з чоловіком створили після того, як я вилікувалася від раку молочної залози. Основна запорука для того, щоб вилікуватися, – це раннє діагностування, адже тоді і шанси більші, і лікування легше. В мене виявили онкологію на ранній стадії, хоча було ускладнення – на той момент я була вагітна. Але наразі моїй донці 8 років та триває 7-й рік ремісії», - розповіла жінка.

Згідно зі статистикою, 96% жінок, які виявили рак молочної залози на ранній стадії, вилікувались та живуть спокійно та щасливо далі, без рецидивів.



Нагадаємо, до участі в забігові запрошуються як жінки, так і чоловіки. Дистанції – 100 та 500 метрів. Вступний внесок – 50 гривень, натомість учасник отримує порядковий номер та брендову футболку на пам'ять про захід.

Зареєструватися на подію можна за посиланням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.