На підшипниковому заводі «СКФ Україна» у 2013-му – незначні «скорочення». ФОТО

На підшипниковому заводі «СКФ Україна» у 2013-му – незначні «скорочення». ФОТО
На підшипниковому заводі «СКФ Україна» цьогоріч «скоротять» всього лиш 32 людини.

Про це 7 лютого під час зустрічі з журналістами повідомив генеральний директор Публічного акціонерного товариства «СКФ Україна» Володимир Цибульський.

Він зауважив, що мас-медіа неправильно потрактували заяву президента компанії SKF, у якій йшлося про намір до 2016 року скоротити близько 2,5 тисяч працівників по всьому світу.

Володимир Цибульський натомість запевнив: завод SKF у Луцьку працює успішно, є одним з кращих роботодавців й сумлінних платників податків.

Зауважимо, ПАТ «СКФ Україна» (в минулому ВАТ «Луцький підшипниковий завод») – один із найпотужніших заводів Волинської області, єдиний в Україні виробник конічних роликових підшипників.

За словами Володимира Цибульського, минулоріч в бюджет, до Пенсійного фонду та на митницю перераховано більш як 145 млн грн (що перевищує 19% від суми річного доходу), зокрема сплачено 25 млн грн податку на прибуток.

Нині на заводі працює 1316 чоловік, середньомісячна зарплата становить 4484 грн.

«Завжди є сприяння і розуміння керівництва області і міста у вирішенні важливих питань, які виникають в ході роботи з податковими та митними органами», – зауважив Володимир Цибульський.

Довідка

З 1998 року підприємство є частиною шведської корпорації AB SKF, якій сьогодні належить 99,86% акцій «СКФ Україна». Продукція підприємства – це конічні роликові підшипники, компоненти підшипників (ковані і точені кільця, сепаратори, ролики), трейлерні підшипники та конічні підшипники малих розмірів для легкових автомобілів Volkswagen та AUDI.

AB SKF – транснаціональна корпорація, світовий лідер з виробництва і продажу підшипників, компонентів, інженерних рішень та послуг, яка налічує понад 46 000 працівників на 130 підприємствах у 32 країнах світу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: SKF
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть, дуже задоволенi хто там робе.
Відповісти
неправда це все.500 мають скоротити,30 -то тільки пенсіонери. Да-да,найкращий роботодавець :),знали б скільки тут працює по тій циівльно-правовій угоді..
Відповісти
Так, насправді цей "найкращий роботодавець" вилачує зарплату вчасно та згідно із трудовим законодавство. Але рівноправвя, гідність, повага до працівників та інші їх задекларовані "цінності" - лише на папері, адже існує чіткий непротокольний поділ на "обраних/необраних". Цивільно-правовими договорами та строковими трудовими договорами із випробувальним терміном 6(!) місяців забезпечують собі можливість безболісно скорочувати так званий "допоміжний" персонал, який час від часу набирають, щоб при скороченні скинути як баласт, залишивши потрібних працівників. А в який хамський спосіб скорочували у кінці 2012 року пенсіонерів, коли, наприклад, працівник HR повідомляв просто на вулиці(!) при раптовій зустрічі біля прохідної про наступне звільнення людину, яка 30 років життя відділа праці на заводі:(( Звичайно, на заводі працюють різні люди, як порядні, так і непорядні. Але в цілому мікроклімат можна порівняти із гнилим зсередини яблуком:) P.S. В жодному разі цим коментом не маю на меті образити добропорядних працівників АТ "СКФ Україна".
Відповісти
Все це правда.І на жаль до цих пір нічого не міняється на краще.Все що впроваджується в SKF на Луцькому заводі лише на папері.Кожен начальник вищої ланки вважає що він тут бог і в ніщо не ставить робітників.А керівництво з закордону на це закриває очі.Ось така казка малята.
Відповісти
Останні новини
На підшипниковому заводі «СКФ Україна» у 2013-му – незначні «скорочення». ФОТО
10 лютий, 2013, 16:33