Кір показав проблеми зі щепленнями на Волині, - лікар

Кір показав проблеми зі щепленнями на Волині, - лікар
На Волині триває Всеукраїнський тиждень імунізації. Медики закликають волинян робити дітям щеплення, зокрема від кору.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Другий рік поспіль наша країна долучається до всесвітньої глобальної ініціативи поширення інформації про важливість вакцинопрофілактики. Мета тижня імунізації у 2018 році – підкреслити необхідність активізації зусиль з вакцинації дітей, оскільки це шлях запобігання поширенню важких інфекційних хвороб.

«Ситуація з захворюваністю на кір в нашій області засвідчила, що у попередні роки були проблеми зі щепленнями, оскільки переважна більшість хворих необхідних щеплень не отримала», – каже головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко.

На сьогодні хворі на кір є у Володимир-Волинському, Турійському, Камінь-Каширському, Іваничівському та Ковельському районах.

«Я вважаю, що на сьогодні дитина має право на захист від інфекцій, якщо така можливість є і це передбачено нашими діючими нормативами. Тому я би просила батьків ще раз подумати над тим, що дитина має бути захищеною. Вакцина на сьогодні в нас є, вакцина бельгійського виробництва, яка захищає від кору, паротиту, краснухи – пріор ікс – вона є практично в усіх закладах на сьогодні, які проводять вакцинацію. Якщо дитинка мала контакт з хворим, а, ви розумієте, поширюється практично блискавично, особливо в дитячому середовищі, то протягом трьох днів можна прищепитися, на сьогодні це теж такий метод запобігання захворіти на кір», – розповіла Рожко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кір, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кір показав проблеми зі щепленнями на Волині, - лікар
25 квітень, 2018, 08:30