«Патрулька» Волині поповнилась новими поліцейськими. ФОТО

«Патрулька» Волині поповнилась новими поліцейськими. ФОТО
У патрульної поліції Волині – поповнення. Ще 9 поліцейських присягнули вірно служити українському народові та сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

Урочистості відбулись 25 квітня у Луцьку на плацу перед управлінням патрульної поліції у Волинській області.

Присягу склали 7 чоловіків та дві жінки. Один із новобранців буде працювати у Ковелі, решта у Луцьку. Текст присяги зачитав в.о. начальник управління патрульної поліції у Волинській області, молодший лейтенант поліції Роман Буховець. Згодом він звернувся з вітальними словами:

«Для нас це не перша присяга, для вас – перша. Це для вас має бути особливий день, тому що ви вирішили кардинально змінити своє життя, піти новою дорогою, захищати і служити українському народові. Я вас дуже прошу запам’ятати цей день і вірно піти по цій стежині. Стежка нелегка, тому що буде багато перепонів, багато буде неприємних ситуацій», - сказав він.



Командир батальйону, старший сержант поліції Андрій Раковець побажав наснаги, терпіння, витримки та з честю і гідністю нести високе звання поліцейського.

Новоприбулі патрульні Іванна Панасюк та Світлана Кузьма розповіли, що вагань іти в поліцію чи не йти не було.



Іванна Панасюк зізналась, що бажання приєднатись до лав патрульних виникло ще під час оголошення першого набору, але тоді вона не змогла цього зробити, оскільки була студенткою. До слова, навчалась на хімічному факультеті СНУ імені Лесі Українки.

«Пішла в поліцію, щоб захищати громадян, захищати наше місто, старатись, щоб люди дотримувались порядку, охороняти спокій, щоб люди могли легко виходити вночі і не боятись за своє життя», - поділилась патрульна.

Натомість для Юрія Петрука присяга – явище вже знайоме, оскільки він працював у міліції в Ковелі, куди й проходив відбір у патрульну поліцію.

«В мене 6 років вислуги, в міліції я працював. Було скорочення, 2 роки відпочив, але хотів повернутись, щоб дійсно служити народу. З відкриттям відділу у місті Ковель, я побачив зміни, що люди почали себе більш дисципліновано вести на дорозі. Тобто роботу мої попередники зробили, а ми будемо підтримувати її далі», - розповів Юрій Петрук.

За словами чоловіка, найперше має бути боротьба зі злочинністю, проте багато уваги треба приділяти молодому поколінню.

«Дітей треба теж просвіщати, щоб вони знали, що вони під надійною охороною, тому що батьки їх змалку лякають поліцією. Треба не лякати, треба привчати, що ми є їхні друзі, і щоб в разі чого вони не тікали і не ховались, а звертались до нас», - наголосив патрульний.

Цікаво, що дружина Юрія Петрука чекає на дитину.

«Чекаємо поповнення і через 18 років буде поповнення в рядах ще одне», - переконаний ковельчанин.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На останній фото це той красень з Маневич який водієм був, а тепер в Луцьку керує "копами"??
Відповісти
Останні новини
«Патрулька» Волині поповнилась новими поліцейськими. ФОТО
25 квітень, 2018, 12:35