У волинянина вилучили арсенал зброї і боєприпасів

У волинянина вилучили арсенал зброї і боєприпасів
Незареєстровані в законному порядку зброю та боєприпаси поліцейські виявили у 58-річного жителя села Видерта.

Про це інформує прес-служба волинської поліцїї.

Арсенал зброї та боєприпасів поліцейські вилучили під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання пенсіонера. У його помешканні правоохоронці знайшли однозарядну спортивно-мисливську гвинтівку та багатозарядний мисливський карабін калібру 5,6 мм. Окрім цього, в пенсіонера вилучили 20 різноманітних набоїв, серед них, зокрема, 6 патронів калібру 7,62 мм, п’ять патронів калібру 5,45 мм, 5 набоїв – 5,6 мм.

Згідно із висновком експерта вилучена зброя є нарізною вогнепальною зброєю, а набої відносяться до боєприпасів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці наголошують, до кінця квітня триває Всеукраїнський місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, котрі добровільно здадуть до поліції зброю, та боєприпаси, згідно з вимогами ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності за незаконне їх зберігання.

Нагадаємо, що упродовж перших трьох місяців цього року поліцейські задокументували 1763 факти незаконного поводження зі зброєю та вчинення злочинів з її використанням. При цьому 1328 фактів вже розслідувані, а у 1275 кримінальних правопорушеннях – затримані фігуранти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.