В Україні скасували термін ВНЗ

В Україні скасували термін ВНЗ
Кабінет міністрів України скасував термін "вищий навчальний заклад", замінивши його на "установу вищої освіти", привівши нормативні акти у відповідність із законом про освіту.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 25 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, - пише Корреспондент.

Згідно з постановою Кабміну, документ полегшує вимоги для отримання вчених звань для осіб з інвалідністю першої групи. Також уряд зрівняв можливості діячів культури і мистецтв в отриманні вченого звання доцента.

"У попередній редакції порядку вчене звання доцента присвоювалося діячам культури і мистецтв, які мають суспільне визнання, в результаті чого отримали почесне звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України", "Заслужений діяч мистецтв". Тепер цей список розширений званнями "Заслужений артист України", "Заслужений художник України", "Заслужений архітектор України", "Заслужений працівник культури України", "Заслужений майстер народної творчості України", - пояснив заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.