Справа про побиття волинських журналістів - на контролі в уповноваженого з прав людини. ФОТО

Справа про побиття волинських журналістів - на контролі в уповноваженого з прав людини. ФОТО
Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко заявив, що справа про побиття волинських журналістів знаходиться на особистому контролі у уповноваженого з прав людини.

Про це йшлося у четвер, 26 квітня, під час прес-конференції «Побиття журналістів: виклик для правової системи» у прес-центрі 12 каналу, - пише інтернет-видання «Волинь24».

Нагадаємо, кореспондент відділу розслідувань «Волинь24» Сергій Шаповал та оператор «12 каналу» Роман Харченко проводили журналістське розслідування про діяльність нелегальних АЗС.

Їх побили під час виконання редакційного завдання 20 квітня на тернопільському підприємстві ПП «Агро-дружба».

За словами секретаря Національної спілки журналістів України Ольги Куліш, випадки побиття журналістів, на жаль, непоодинокі в Україні. За три місяці 2018 року зафіксували 21 факт фізичної агресії проти журналістів.

«Фізична агресія у XXI столітті взагалі неприпустима, особливо до журналістів. Дуже хочеться, щоб випадок побиття волинських журналістів був чи не останнім у нашій державі. Їх побили ні за що, ні про що, тільки за те, що попросили квитанції про придбання пального», - зазначила Ольга Куліш.

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Тернопільській області розповів, що справа про побиття Сергія Шаповала та Романа Харченка перебуває на особистому контролі в уповноваженого з прав людини.

«Станом на суботу, 21 квітня, стало відомо, що справа перебуватиме на контролі керівника поліції Тернополя Олександра Богомола.

Подальші дії можна буде відслідковувати перебуваючи на місці. Також я буду супроводжувати журналістів на слідчих діях, у судовому порядку. Ми зацікавлені в тому, щоб такі випадки не повторювалися. Це наступ на свободу слова», - наголосив Шевченко.

Своєю чергою, керівник відділу журналістських розслідувань Людмила Яворська повідомила, що кореспондент відділу розслідувань «Волинь24» Сергій Шаповал та оператор «12 каналу» Роман Харченко, попри стан здоров’я, нині проходять судово-медичну експертизу у Тернополі.

«Такі випадки – виклик системі, адже реальне розслідування справ фактично дорівнює нулю», - додала Людмила Яворська.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справа про побиття волинських журналістів - на контролі в уповноваженого з прав людини. ФОТО
26 квітень, 2018, 18:05