Найпопулярніші інтернет-видання Волині візьмуться збирати гроші на храм у Волновасі

Найпопулярніші інтернет-видання Волині візьмуться збирати гроші на храм у Волновасі
Влаштують інтернет-аукціон, під час якого волинські засоби масової інформації через соцмережі продаватимуть різноманітні лоти. Виручені ж кошти спрямують на добудову храму Святого Миколая Чудотворця у місті Волноваха Донецької області.

Про це йшлося сьогодні, 26 квітня, під час прес-конференції.

Найпопулярніші видання Волині – «ВолиньPost», «Волинь24», «Перший канал соціальних новин» та «Волинські Новини» – через свої соцмережі розпродадуть більше двох десятків різноманітних лотів. Серед них – створені руками дітей з Волновахи мистецькі вироби, речі покійного мера Луцька Миколи Романюка, картини художниці Тетяни Мялковської, піджак співака Павла Зіброва і навіть футболка співака Олега Винника.

Як розповів під час прес-конференції член ініціативної групи Віктор Уніга, будують не лише храм, а цілий комплекс у центрі міста Волноваха. Наразі його будівництво – на завершальній стадії. Збудували, зокрема, основну будівлю – сам храм святого Миколая. Залишилося виконати внутрішні роботи та придбати церковний утвір. На завершальній стадії і будинок священика – двоповерхова будівля, де буде гуманітарний центр (на першому поверсі) і помешкання священика (на другому поверсі). Крім того, спорудили криницю, капличку і місце освячення води.

«Прототип такого храму є у селі Зміїнець на виїзді з Луцька. Його взяли за зразок, але доопрацювали. На Донбасі це буде перший дерев’яний храм і перший храм Київського патріархату», - додав Віктор Уніга.

Завершити основні будівельні роботи, за його словами, планують до 15 травня. Залишиться здійснити благоустрій і обгородження території. Освятити ж комплекс планують 22 травня цього року.

Щодо інтернет-аукціону, то директор благодійного фонду «Волинь-2014» Володимир Кривович розповів, що ідея його проведення виникла як своєрідне продовження минулорічного аукціону в Палаці культури міста Луцька, де продали багато цікавих речей, зібравши на храм чималу суму. Утім, частину з лотів не продали. Тож тепер організовують онлайн-аукціон.

Своєю чергою, керівники чотирьох раніше згаданих ЗМІ розповіли, чому погодилися організувати інтернет-аукціон на своїх сторінках у соцмережах. Усі медійники у своїх твердженнях були одностайні у тому, що раді об’єднатися заради спільної благородної мети. До того ж, такий аукціон – це своєрідне урізноманітнення контенту сторінок їхніх видань у соцмережах.

Зауважимо, що аукціон стартує у середу, 2 травня. Про умови його проведення згодом детальніше напише Інформаційне агентство ВолиньPost.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б збирали гроші на якусь медичну апаратуру чи діткам....
В нас найбільше барів аптек і храмів...
Не обовязково бути в храмі щоб молитися!
Відповісти
Молітся плачте а в них бізнес
Відповісти
Останні новини
Найпопулярніші інтернет-видання Волині візьмуться збирати гроші на храм у Волновасі
26 квітень, 2018, 19:51