Подобається Росія – то змініть назву, - Михаїл

Подобається Росія – то змініть назву, - Михаїл
Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл заявив, що люди, які сповідують ідеологію Росії мають називатись Російською православною церквою.

Про це він заявив в ефірі програми «Точка зору» на 12 каналі, - передає інтернет-видання Волинь24.

За його словами, після проголошення автокефальної української церкви таки залишиться частина вірян, які будуть вірні Московському патріархату.

«Тоді постане питання надати цій церкві ту назву, яку ідеологію вона сповідує. Якщо ви сповідуєте ідеологію Росії, то й назвати вас Російська православна церква в Україні», - каже митрополит.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане Михайло, а яке відношення до української православної церкви КП має бандерівська ідеологія? І що Ви особисто будете проповідувати, коли заборонять прославляти "нацистських колаборантів", як їх назвали у Конгресі США? Так само будете цитувати Степана Бандеру у стінах церкви?
Відповісти
Якщо церква належить московському патріархату, то вона і є російська церква, просто знаходиться в Україні.
Якщо Кока-кола має представництво в Україні, то це не робить її українською компанією, вона лишається американською.
Отже треба визнати, що МП - це російська церква з усіма наслідками.
Відповісти
Щербіцкий поп це круто
Відповісти
УПЦ КП має проповідувати ідеологію цієї країни на території якій вона знаходиться, а УПЦ (московського патріархату) повинна знаходитися на своїй історічній батьківщині тобто в Росії і проповідувати руський мир у себе а не у нас... українських церковь є багато на території Росії?
Відповісти
а не грызли бы вы шляпу паны Рогули?
Відповісти
По суті у цілому світі вас путіністів з рускими духовними скрепами потихеньку викидають на узбіччя історії... і ви заберайтеся із своїми скрепами з України і ми обов"язково відмиїмся від вашої нечисті...
Відповісти
Ця церква яку Михаїл вважає російською була завжди і , а розкол утворився не так давно.В звязку з тим що УПЦ КП є розколом і не мають звязку з Апостольською церквою тому вони так "кіпішують" і хочуть визнання і узаконення. Ніхто не заставляв їх відколюватись від МАТЕРІ -ЦЕРКВИ.Церква це не стіни, а православні люди. Виходить що Михаїл закликає до утиску прав православних українців.Ми ходимо в ту церкву в яку ходили наші предки, а Господь Бог для всіх однин, незалежно хто якої національності.
Відповісти
Ми не сповідуємо ніякої ідеології. В церкву ходимо щоб молитись Богу! Молимось в Апостольській церкві яку визнає світове православя і де всі таїнства дійсні. Ми ходимо в ту церкву в яку ходили наші предки, в ту церкву яка пережила не одне гоніння. Ми Українці і працюємо на благо України, молимось за мир і процвітання нашої держави тому церква і називається Українська. Михайла більше турбує його невизнаний статус і щоб себе якось звеличити він ганьбить Церкву від якої відпав.
Відповісти
З чого він взяв що люди сповідують якусь ідеологію. В церкву не для того ходять!!! Для чого ображати інших людей????
Відповісти
Все що сказав Михаїл - брехня! Краще нехай подумає яку ідеологію він сповідує і що буде з його організацією якщо він буде прогинатись під ідеологію правителів які часто змінюються.
Відповісти
Розколи породжують розколи!!!!
Відповісти
Звісно, коли українська церква набула самостійності, московськім попам це не до душі, як і незалежна держава Україна.
Тому співають пісні про якусь материнську церкву, про якесь визнання і т.д., але чомусь не згадують про Хрещення Русі — масове хрещення 988 року мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром Святославичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.
УВАГА!!! Не мешканців москви, а мешканців КИЄВА!
То де материнська церква знаходиться?!
Відповісти
Смерть російським окупантам України!
Смерть Путіну!
Геть московську церкву з України!
Відповісти
Налетіли кацапські тролі як мухи на лайно ,не подобається ім Украінська церква ,тоді ноги в руки і валіть до фашиста Путіна з йорго сатаністом Кириллом ,там таких дебілів приймають на ура .
Відповісти
тра почекати поки москалики добудують церкву на Чорновола и в шию до Кирила
Відповісти
Останні новини
Подобається Росія – то змініть назву, - Михаїл
26 квітень, 2018, 22:13
Рачков подав у відставку
26 квітень, 2018, 21:35