Саме страшне – це очікування, - мама хворого на рак 3-річного хлопчика

Саме страшне  – це очікування, - мама хворого на рак 3-річного хлопчика
Онкохворий 3-річний Роман Гальчик, який повернувся із лікування в турецькій клініці продовжить курс хіміотерапії вже вдома. На жаль, пухлина залишилися і з’явилися три нових в різних місцях голови.

Про це в спільноті facebook “Гальчик Рома – боротьба за життя” пише Світлана Гальчик.

Текст допису подаємо без змін і правок:

"Тяжко писати, але мушу. Вже два дні тато і дідусь Ромчика в Києві на консультаціях у наших лікарів. Нарешті, сьогодні, дійшли висновку про продовження хіміотерапії але з іншими препаратами. Назначили нам Темодал і Ломустин в капсулах, пропити 5 днів і контроль аналізу крові на виникнення нейтропенії чи тромбопенії. Пити хімію будемо вдома, а при низьких показниках крові їдемо в клініку. Через 20 днів після закінчення хімії контроль МРТ.

Саме страшне, це очікування. Саме страшне, це не впевненість. Саме страшне - це страх зробити неправильний вибір, адже на кону життя, не просто життя, а життя дитини, нашої дитини. Так, всі ми це розуміємо, але про це не говоримо. Більшість хворих на рак чекає один кінець. Це правда. І страшно жити з цим, больно жити з цим. Але іншого виходу нема.

Я можу закритись в домі і впасти в депресію, жалітись всім , яка я нещасна, плакати, але скільки це буде тривати? Ми вирішили робити все навпаки. Ми будемо жити так, ніби цей день останній, наповнювати життя сина позитивом. Він не бачить наших сліз, ми не розмовляємо при ньому про хворобу. Хоче машинку - купую, хоче піцу - йдемо на піцу. Зараз він хоче собаку, і я мушу її йому купити, як би я не була проти тварин в квартирі. Я вірю, що як в мультику, " почему я такой злой был, а потому что у меня собаки не было", собачка стане йому другом, а можливо собака стане йому ліками, бо матиме друга і привід повертатись додому, і ще один привід поборотись за своє життя.
Я не хочу зараз забігати наперед і писати , що нас чекає після хімії, а варіантів в нас не багато, це все буде після хімії. Рома температурить ще досі, вже майже місяць, але лікар сказала, що це реакція організму на прогресування хвороби. Одна з пухлин над очком, тому в разі їх росту вона тиснутиме на зоровий нерв, і як вірогідність, погіршуватиметься зір.
Завтра здаємо аналізи крові, якщо показники в нормі ми починаємо приймати хіміотерапію і молити Господа, щоб це був правильний вибір і воно допомогло".

Допомогу на лікування можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168757319064871 Юрій Гальчик (тато хлопчика).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Саме страшне – це очікування, - мама хворого на рак 3-річного хлопчика
27 квітень, 2018, 10:49