Фруктові дерева і барвистий дитячий майданчик: у Луцьку впорядкували двір. ФОТО

Фруктові дерева і барвистий дитячий майданчик: у Луцьку впорядкували двір. ФОТО
У луцькому дворі на Гетьмана Мазепи, 49 мешканці впорядкували територію: посадили дерева, кущі, пофарбували дитячий майданчик, побілили дерева та полагодили лавочки зі столом.

Про це повідомляє "Район.Луцьк".

Ближче до вечора 26 квітня частина лучан вийшли на толоку в двір, аби покращити його. Роботу організував голова ОСББ Сергій Матвіюк. Всі мешканці розбрелися по подвір’ї і зайнялися кожен своєю справою. Хтось перекопував ділянку землі для клумби, хтось підсипав на неї землю, хтось ремонтував лавочки, а хтось фарбував.







«Ми дуже часто організовуємо такі толоки в себе в дворі. Намагаємося покращити його, аби був прикладом для багатьох», – поділилася одна з жительок дворика.

Працювали всі весело, завзято й злагоджено. Шуму додавала й дітвора, яка збоку бавилася в м’яч. Проте хтось із малечі підходив інколи, аби допомогти. Вмикали вони також і музику, яка розважала присутніх.

Голова ОСББ Матвіюк розповів, що всі фруктові дерева, які посадили мешканці двору, а також декоративні кущі придбав депутат їхнього округу Петро Нестерук.



Жителі поділилися, що посадили фруктові дерева, яблуню, абрикос і грушу, для діток, аби в майбутньому мали чим посмакувати.

«Дай Бог, аби вони прийнялися», – додала пані Інна.



«Нещодавно ми садили кущі, сьогодні висаджуємо дерева, згодом зробимо ще щось, і наш двір буде гарним та охайним», – ствердила мешканка будинку га Гетьмана Мазепи.

Депутат з округу Петро Нестерук зазначив, що приємно, коли в дворі є люди, які готові підтримувати та розвивати красу в ньому.

«Щоб у дворі не було ефекту «розбитих вікон», його потрібно впорядковувати. Тобто, якщо одне вікно розбите, то згодом і всі будуть. А тут навпаки, якщо мешканці з кожним разом покращують свою прибудинкову територію, то з’являється краса. І якщо є такі люди, то й сам намагаєшся їм допомогти. Загалом старатимуся в кожному дворі округу щось покращити. Адже люди мене підтримали, довірились мені, тому я залюбки допоможу», – додав депутат Петро Нестерук.

За його словами, відразу видно, що голова ОСББ дорожить цим двором, тому депутат й надалі підтримуватиме його.

«Дуже приємно, що стільки мешканців відгукнулося і прийшло допомогти. Коли є підтримка в дворі, то можна щось організовувати, адже знаєш, що хтось прийде на допомогу. Звичайно, прикро, що так не завжди. Проте ми зробили велику роботу для всіх, хто проживає в цьому будинку. Надіюся, що в майбутньому ще більше мешканців долучатиметься», – поділився очільник ОСББ Сергій Матвіюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фруктові дерева і барвистий дитячий майданчик: у Луцьку впорядкували двір. ФОТО
27 квітень, 2018, 15:53