Не дозволимо ділити дітей на «чорних» і «білих», - депутат Пиза про електронну чергу в садочки

Не дозволимо ділити дітей на «чорних» і «білих», - депутат Пиза про електронну чергу в садочки
У місті є усі передумови, аби «електронна черга» дітей, які претендують на вступ у дитсадочки, запрацювала не пізніше травня 2013 року, вважає депутат Луцької міської ради, один з ініціаторів проекту запровадження «електронної черги» Олександр Пиза.

Нагадаємо, депутати Андрій Осіпов, Олександр Пиза, Богдан Шиба, Антон Сосновський, Роман Бондарук, Петро Савчук та Рустам Дячук підготували проект рішення та положення «Про порядок загальної міської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів».

Проект розглядала сесія міської ради у січні 2013 року і вирішила, що проект рішення потребує доопрацювання. Нині реєстрація дітей у черзі до дошкільних навчальних закладів здійснюється через звичайні журнали вручну керівниками дитсадків, але така система не є прозорою і чесною, бо черга ніким не контролюється.

Тому депутати вирішили заводити електронний облік. Таку систему контролю вважає слушною і голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

На думку начальника міського управління освіти Олега Гребенюка та керівника відділу звернень Лариси Карп’як «електронна черга» у дитсадки повинна бути внесена до переліку послуг, які надаватиме Центр надання адміністративних послуг. Його планують запустити у квітні.

Але депутат Олександр Пиза вважає, що таким чином рівність дітей у черзі буде порушена. Адже згідно з законом, діти певних категорій службовців, матимуть привілеї.

«Освітяни кажуть, що закон зобов’язує врахувати пільги дітей прокурорів, «сбушніків», слідчих і так далі. Вони також люди, я розумію – пільги, але нехай держава дає зарплату більшу. Ми не допустимо поділу на чорних чи білих. А якщо це буде відбуватися через Центр надання адміністративних послуг, то закон будуть зобов’язані врахувати», - каже Пиза.

«Ми будемо старатися, аби цей облік проводився у садочках, але й була електронна база в управлінні освіти. Аби з нею міг ознайомитися кожен, і єдиним визначальним фактором був би час реєстрації дитини на сервері», - каже Пиза.

Він пропонує, аби в управлінні освіти був єдиний центральний сервер, який контролюватиме оператор. Подивитися на цю чергу зможуть усі охочі. А для того, щоб записатися – достатньо підійти в обраний садочок та попросити внести свої дані до єдиної бази через комп’ютер.

На думку Пизи така черга може запрацювати вже у квітні-травні, а чиновники не повинні ображатися на те, що депутати в цьому напрямку працюють краще і швидше.

Нагадаємо, що заступник луцького міського голови Юрій Вербич вважає, що окремі депутати просто піаряться на темі запровадження у дитсадках «електронної черги».

«Вони образилися на те, що робота чиновника робиться півтора року і ніяк не може зробитися. А ми взяли і розробили цю процедуру без чиновників, без зарплати, без нічого. Питання виникає інше: якщо вони так довго їздили кудись у відрядження, питалися в інших містах, то на що вони ображаються? Що ми швидше його втілили у життя? То треба понабирати молодих спеціалістів і дати їм роботу. Людей, які будуть працювати», - каже Пиза.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, Пиза
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я вважаю фразу "черга в садочок" абсурдною. Коли попит переважає над пропозицією, потрібно не чергу створювати, а збільшувати пропозицію (додаткові групи, приватні і (або) нові садочки, збільшення чисельності груп, групи при школах тощо).
Це не я, як батько, маю шукати місце в садочку для дитини, а керівництво садочка має бути зацікавленим, щоб моя дитина прийшла саме до них.
Відповісти
Останні новини
Не дозволимо ділити дітей на «чорних» і «білих», - депутат Пиза про електронну чергу в садочки
11 лютий, 2013, 17:01