Це гібриди і ренегати, - Фаріон про російськомовних українців

Це гібриди і ренегати, - Фаріон про російськомовних українців
Росія йде туди, де є російська мова. Чим більше російської мови буде в Україні, тим більшою буде загроза постійної російської окупації.

Про це в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» на телеканалі «Нова Волинь» заявила нардеп 7-го скликання Ірина Фаріон, - повідомляє Конкурент.

Зі слів Ірини Фаріон, триває війна там, де були російськомовні громадяни, – це Луганська, Донецька області і Крим.

«Чому вони живуть в Україні і говорять мовою окупанта? Вони садомазохісти? Їм подобається використовувати мову ворога?.. Ми маємо третину окупованого Донбасу. Ми маємо повністю анексований Крим. Почєму? Тому що там була російська церква, російська культура і російська мова», – зазначила вона.

Остання соціологія показує, що в Україні живе 5,5% етнічних росіян.

«Це насправді не просто етнічні росіяни, це – діти колонізаторів. Це окупанти на нашій з вами землі», – заявила депутатка.

«Оці російськомовні українці – це найбільша проблема України. Це відступники, це зрадники, це ренегати, це люди, батьки яких були замордовані, очевидно. Це батьки тих людей їм поламали хребти. То випростуйте свої хребти! А хто вам сьогодні заважає вивчити українську мову? Ваша тупість? Ваш примітивізм? Ваш комформізм?» – обурилася Ірина Фаріон.

Вирішити мовну проблему в Україні, на думку Фаріон, може тільки «соціальний ліфт»: не дати освіти, не дати роботи – защебечуть моментально. І не реагувати на російську мову.

«У нас в країні є всі умови для того, щоб навчитися державної мови. Ці російськомовні так звані українці, тобто хохли і малороси, коли їдуть на заробітки до Америки, моментально опановують англійську. Коли йдуть «зароблєти» до Польщі, то «по-польськєму» защебечуть. Коли їдуть на заробітки до Чехії, то по-чеському будуть говорити. На своїй батьківською кров'ю политій землі вони досі не заговорили мовою Тараса Шевченка?» – додала вона.

«Якщо по нашій з вами святій землі ходять українці, які не знають мови Тараса Шевченка, це, як називав Нечуй-Левицький, моральні каліки. Що заважає тим горе-російськомовним українцям, вони не є українці, по-перше, вони гібриди. Нехай підійдуть до дзеркала і запитають себе: за що вони так паплюжать українську землю?» – сказала депутат.

Ірина Фаріон зазначила, що ще Іван Полюй казав, що проблема мовного питання в Україні полягає в тому, що українці самі зраджують свою мову. І перш ніж апелювати до закордонного чинника, треба подивитися, що робиться в нашій державі.

Аби вирішити це питання, повинен бути «соціальний ліфт» для тих людей, які знають українську мову. Кожен держаний службовець обов'язково має скласти іспит з української мови.

«Що запровадила Грінєвіч в законі про вищу освіту? Катастрофа! Вона запровадила право тестуватися мовою національних меншин. Її преспокійно можна перейменувати, цю женщіну, з міністра освіти на міністра національних меншин!» – вважає Ірина Фаріон.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мете, мете, мете одне і те саме вже й порахувати важко скільки часу, як зламаний патифон. Над підростаючим поколінням треба працювати а не мріяти про те, як російськомовних старперів заставити вивчити і полюбити українську мову. Ніякого конструктиву, тільки оте "свободянівське" ниття...
Відповісти
так і пані Ірина перевалила вже бальзаківський вік! Пізно змінюватись, пора, пора на пенсіон...
Відповісти
А Фаріон права ,бо в Украіні не менше 30% кацапських гібридів ,які сплять і бачать руськй мир і руську Кирилову секту ,а про мову і говорити нема чого .
Відповісти
Останні новини
Це гібриди і ренегати, - Фаріон про російськомовних українців
27 квітень, 2018, 21:24