«Єдиний правильний шлях – змінюватись», – Петро Пилипюк на «Школі свідомого громадянина»

«Єдиний правильний шлях – змінюватись», – Петро Пилипюк на «Школі свідомого громадянина»
Генеральний директор Modern-Expo Group Петро Пилипюк зібрав у Луцьку аншлаг. На його публічну лекцію, яка відбулась у рамках «Школи свідомого громадянина», подали заявки близько 300 людей. Для тих, хто не зміг потрапити на захід, влаштували онлайн-трансляцію.

Зустріч відбулась 27 квітня у розважальному центрі «Промінь».

«Петро Пилипюк – один із бізнесменів, якого сучасний європейський бізнес-світ знає краще, ніж вітчизняний. Він не часто дає інтервю і виступає на таких публічних площадках, тому що він багато працює. Але сьогодні він викроїв годину, для того, щоб передати нам свій безцінний досвід. Він з власного досвіду знає, як будувати бізнес у нас і за кордоном, тому що його корпорація працює на даний момент у 60 країнах світу», - розповіла ведуча заходу Галина Падалко.



Петро Пилипюк насамперед наголосив, що не бере участі у жодних політичних проектах, тому що вважає, що політикою повинні займатись професійні політики, а бізнесом – професійні бізнесмени. Опісля він розповів про заснування компанії, перші кроки, про те, чим вона займається та наскільки потужною є її співпраця зі світовими корпораціями.

Зокрема він повідомив, що «Modern-Expo» – це компанія № 1 у східній і центральній Європі із постачання комплексних рішень для рітейлу. Також він повідомив про нові проекти, які планує втілити корпорація найближчим часом, зокрема про розроблення концепту «Магазин майбутнього».



«Якщо ти хочеш чогось досягнути в цьому житті, ти повинен піднімати планку. Якщо ви хочете чогось досягнути і у вас не буде амбітних цілей, у вас не буде мотивації. Повинні бути амбітні, серйозні цілі», - розповів директор. Він пригадав, що коли він із братом розпочинали свій бізнес, то спершу працювали у маленькому гаражі у підвалі. Але тоді вони поставили ціль стати найкращими у місті.

Коли ж їхня компанія вийшла на високий рівень виробництва, визначили нову мету - стати компанією № 1 у Європі і на Близькому Сході. Пилипюк підкреслив, що тоді сьогоднішній їхній успіх був чимось неймовірним.

Петро Пилипюк назвав головні цінності компанії – чесність, оптимізм, повага, відповідальність, якість, професіоналізм. Також озвучив речі, необхідні для розвитку бізнес-справи – розвиток команди, операційна досконалість, інновації; наголосив на важливості корпоративної культури.



«Якщо ти маєш якусь стратегію, її можуть скопіювати, якщо ти маєш якийсь продукт, його можуть скопіювати. Але твою корпоративну культуру ніхто не може скопіювати і це одна із конкурентних переваг», - сказав спікер.

Багато уваги звернув на те, що потрібно робити для успіху. Мова йшла про необхідність мріяти, адже більшість ідей починаються з мрії, про необхідність власних стратегії і шляху, про потребу постійного руху вперед.

«Змінюйтесь раніше, ніж вас змусять це зробити. Єдиний правильний шлях – не сидіти, не чекати, а змінюватись. Якщо ти не змінюєшся – ти не встигаєш», - наголосив бізнесмен. Він додав, що талановиті люди, які мислять позитивно, неодмінно досягнуть успіху.



Пилипюк розповів, що хоче, аби українці розвивали економіку своєї країни, проте він не осудужує тих, хто поїхав працювати за кордон, і особливо поважає усіх, хто за кордоном навчається і повертається на батьківщину втілювати нові проекти. За його словами, європейські країни досягнули високого рівня розвитку, вони вже «наситились», в той час, як українці «голодні» на зміни.

«Ми голодні, ми хочемо і у нас це вдається. Залишайтесь голодними, залишайтесь в Україні, розвивайте нашу Україну», - закликав директор Modern-Expo Group.

Цікаво, що зустріч передбачала ще й активну роботу аудиторії. Так, присутні ставили багато запитань.



Цікавились, як Петро Пилипюк все встигає, як справляється із невдачами, як знайти чесних партнерів для започаткування власної справи та чи потрібно розраховувати на інвестиції. Цікавим було запитання про те, з яким персонажем бізнесмен асоціював себе у дитинстві та зараз, на що то відповів, що малий Петро нагадував Петрика Пяточкіна, а дорослий – не те, що асоціює себе, скоріше отримує натхнення від Ілона Маска.

Зачепили лучани і тему податків та проблему кадрового голоду на підприємствах.

«З моменту заснування компанії ми розуміли, що треба робити чесно і біло. Ми з перших днів працювали відкрито і платили податки», - поділився Петро Пилипюк, зазначивши, що Україна суттєво змінилась би, якби бізнес вивели із тіні та почали оформлювати працівників легально. Також бізнесмен похизувався, що зарплати на Modern-Expo в середньому становлять 15 тисяч і будуть зростати ще, та закликав підприємців не «жлобитись» і гідно оплачувати працю своїх підлеглих, мовляв, тоді не втікатимуть до конкурентів чи за кордон.

Трьох людей, чиї запитання найбільше сподобались, нагородили книгами про бізнес і розвиток. Серед щасливчиків опинилась журналістка Олена Лівіцька, яка запитала, яка доля правди у приказці «Дурний бо бідний, бідний, бо дурний».

Продюсер та телеведучий суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» Тарас Шкітер від імені засновника Громадянського руху «Свідомі» Андрія Покровського подякував за те, що Петро Пилипюк погодився на їхню пропозицію взяти участь у «Школі свідомого громадянина».

«Коли ми започатковувли «Школу свідомого громадянина», ми якраз сподівались на підтримку таких людей, як Ви, - які будуть говорити про шляхи свого успіху і надихати нас. Тому що насправді таку лекцію, яку ви сьогодні прочитали, - ми розуміємо, скільки це вартувало б, якби це був бізнес-тренінг від Вас. Ви просто безкоштовно дали нам такі знання, направді це дуже важливо. Ми усвідомлюємо, наскільки ми вдячні вам», - сказав Тарас Шкітер.

Вдячними і задоволеними були також слухачі лекції. Серед таких зокрема ІТ-спеціаліст Віктор Денисюк.

«Завжди приємно бути на лекціях таких людей – лідерів у своїй галузі. Для мене це був мотивуючий і надихаючий захід. Є таке поняття «чарівний пендаль», коли треба рухатись вперед, - фактично це цей заряд, який змушує задуматись про ті речі, які ти маєш робити», - поділився враженнями айтішник.

Наостанок зробили загальне селфі на пам’ять та світлини на фоні стенду ГР «Свідомі».

Довідка. «Школа свідомого громадянина» - це навчально-просвітницький проект Громадянського руху «Свідомі». Мета проекту – через публічні лекції, відео та інші заходи мотивувати лучан до активності, саморозвитку, об’єднання та втілення змін у місті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Єдиний правильний шлях – змінюватись», – Петро Пилипюк на «Школі свідомого громадянина»
28 квітень, 2018, 12:50