Оновили сквер на честь славетного волинянина

Оновили сквер на честь славетного волинянина
Товариші поета Костя Шишка, а також вчителі української мови та літератури оновили висаджували дерева в луцькому сквері на честь земляка, який цьогоріч міг би відсвяткувати 78 років.

Про це повідомив 12 канал.

Локацію поблизу школи № 2 обрали невипадково – саме у цій школі навчався поет. Із 2010-го біля закладу відкрили сквер на його честь. Також тимчасово експонують виставку, присвячену митцеві. Тут – його замальовки, портрети, та вирізки з газет.

У школі показали справжній раритет – шкільний журнал з оцінками поета. З усіх дисциплін мав лише одну четвірку, і ту – за фізичне виховання.

Товариші поета розповідають, що Кость Шишко був надзвичайно освіченою людиною.

Проте, його долю зламала тоталітарна радянська система. У 1965 році за участь у літературній студії Костя оголосили неблагонадійним. Виключили з партії, звільнили з роботи, і не давали публікувати свої твори. Довгий час митець перебивався тимчасовими підробітками – працював і будівельником, і двірником, і вантажником.

Але Кость Шишко і далі писав вірші та малював картини. Та ще до смерті встиг видати чотири збірки поезій, які до цього роками лежали у шухляді столу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Оновили сквер на честь славетного волинянина
28 квітень, 2018, 13:46