Волинський музей отримав незвичний подарунок

Волинський музей отримав незвичний подарунок
Музей В’ячеслава Липинського у Затурцях отримав у подарунок його працю з автографом автора.

Про це повідомляє газета День.

Меморіальний музей В’ячеслава Липинського у Затурцях на Волині має, звичайно, оригінальні праці свого патрона. Але, каже завідувач музею Віталій Кушнір, подарована цінна тим, що вона – з автографом Липинського.

Це його праця «Листи до братів-хліборобів» видання 1925 року.

Донині книга перебувала у приватній бібліотеці лучанина Юлія Головацького. Музею його передали дружина Головацького і його донька.

Цей екземпляр книги має дарчий напис автора, В’ячеслава Липинського, своєму секретарю, Михайлу Ципріяновичу. Після смерті Липинського він проживав у родині Головацьких в селі Боратин (тепер Веселе) Луцького району.

Господар Микола Головацький був добрим теслею і змайстрував недалеко біля хати в садку літній будиночок для пана Михайла. Сімейні перекази свідчать, що там він працював над рукописами, вірогідно, й упорядковував літературну спадщину Липинського.

За добре ставлення Ципріянович і подарував Головацькому працю Липинського з його дарчим написом. Книга не пропала в плині років та воєн і тепер поповнила фонди меморіального музею. У дарчому написі Липинський зазначав: «Дорогому Михайлу Петровичу Савур-Ципріяновичу з найсердечнішою вдячністю за велику поміч в друкуванню цієї книги, в знак правдивої та незмінної приязні. В’ячеслав Липинський. 24 серпня 1927 р.».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський музей отримав незвичний подарунок
28 квітень, 2018, 16:08