Синоптики розповіли, якою буде погода влітку

Синоптики розповіли, якою буде погода влітку
Літо в Україні вийде з температурним фоном вищим від середніх багаторічних значень.

Коментар щодо прогнозу погоди на літо 2018 від дала провідний синоптик Українського гідрометцентру Наталія Голеня, - пишуть Факти ICTV.

Літо вже наступило

Зараз в Україні вегетаційний період. Він включає у себе і літо. Надається багато кліматичних характеристик, що бувають у ці місяці, але сам прогноз – це прогноз середньої місячної температури.

Літо наступає тоді, коли середня добова температура переходить за +15°С. За останніми прогнозами ці середні добові температури утримуватимуться й надалі.

Станом на сьогодні вже є така температура у більшості областей України. Літо вже наступило.

Травень

На початку травня температурний фон матиме середню добову температуру від +15°С, а максимальна температура досягне вдень +22-28°С.

Середня місячна температура буде на 1-2° вища від середніх багаторічних значень. У цілому травень буде теплий, але будуть і періоди з прохолодною погодою, дощами. Будуть періоди з жаркою погодою, коли температура може досягнути і +25-30°С.

Червень

Наші розрахунки будуються на модельних, які рахують середню місячну температуру і кількість опадів.

Спираючись на модельні розрахунки провідних світових центрів, на червень ми даємо прогноз температури на 1 – 1,5°С вище середніх значень за базовий період.

Варто зауважити, що у кліматичному розумінні для червня не характерні високі температури. Місяць у багатьох випадках досить-таки прохолодний, з температурним фоном +30-35°С в окремі дні.

Часто можуть переміщуватися циклони чи атмосферні фронти. Це найбільш зволожений місяць за все літо і найбільш холодний. Будуть грози, зливи, гради, вітри різної інтенсивності.

Липень-Серпень

На липень передбачається на 2-3° вище середніх багаторічних значень. У нас дуже мінлива погода, тому опади важко зараз спрогнозувати. Для липня і серпня характерний нерівномірний розподіл опадів.

Будуть місця, де буде сухо і будуть ті, де буде надлишок опадів. Найбільш вірогідним регіоном, де буде надлишок опадів є Карпатський. Там свою роль відіграє орографія – більше утворюється купчастих хмар, більше зливового характеру.

Південь і схід країни може лишитися без суттєвих опадів, у випадку, коли не буде з півдня чи з південного сходу циклону. У такому випадку ці регіони отримають за один-два дні літню норму опадів.

Літо буде строкате. Що стосується клімату – у липні-серпні можуть бути тривалі періоди сухої та жаркої погоди, з максимальними +30-35°С на заході і півночі, а на півдні і сході – до +40°С.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.