Чому генератор не запускається? Основні причини неполадок*

Чому генератор не запускається? Основні причини неполадок*
Вивчіть основні причини, через які ваш бензиновий генератор може не запускатися. Ми розкажемо, що ви можете зробити, щоб забезпечити безперебійну роботу обладнання. Ці поради актуальні для усіх моделей генераторів, представлених в каталозі
http://matari.ua/generator/benzinovye-generatory.html Резервні енергосистеми - це надійний захист об’єктів від перебоїв з централізованим електропостачанням.

Розряджений акумулятор

Приблизно в 80% випадків неполадки батареї пов’язані з накопиченням сульфатів (актуально для свинцево-кислотних акумуляторів). Це накопичення відбувається, коли молекули сірки в електроліті починають осідати на металевих пластинах.
Надійний захист від цієї проблеми – регулярна заміна батарей. Експерти рекомендують робити це кожні три роки. Часто збій акумулятора відбувається через відключення або замикання зарядного пристрою. Як правило, це результат людської помилки. Це зазвичай трапляється після технічного обслуговування обладнання. Завжди перевіряйте електросистему після кожного технічного обслуговування. Звертайте увагу на з’єднання, ізоляцію кабелів.

Низький рівень охолоджуючої рідини


Очевидна причина – зовнішній або внутрішній витік рідини. Зверніть увагу на підтьоки та калюжі холодагенту. Від може виглядати як дизельне паливо з червонуватим відтінком. Хоча багато генераторів оснащені датчиками низького рівня охолоджувальної рідини, інколи вони не спрацьовують.

Щоб перевірити систему охолодження, заповніть бак холодагентом повністю і запустіть генератор на максимальну потужність. Через деякий час перевірте усі шланги та стики на відсутність протікань.

Перегріті термоблоки

Враховуючи те, зо ці елементи генератора можуть працювати цілодобово, інколи вони перегріваються. Ви можете почути кипіння холодагенту в блоках. Якщо їхня температура стає занадто високою, можливе пошкодження двигуна. Максимальна температура не повинна перевищувати 49°С.

Протікання масла чи палива


Бензинові генератори розраховані на тривалу роботу при потужності 70-80% від максимальної. Якщо обладнання тривалий час працює на меншій потужності, може початися накопичення конденсату, води кислот і невідпрацьованого палива у вихлопній системі. В такому випадку систему потрібно своєчасно чистити. Також рекомендується використовувати автоматичний перемикач навантаження, який буде «обманювати» генераторну систему інформацією про завищене навантаження.

Кожні три роки рекомендується заміна усіх шлангів. Періодично перевіряйте шланги для бензину, масла і охолоджуючої рідини, щоб своєчасно виявити тріщини і ознаки зношування.

Повітря в паливній системі

Найчастіше ця проблема зустрічається в старих генераторах зі зношеними деталями. Через розгерметизацію шлангів і з’єднань бульбашки повітря змішуються з бензином. Через це воно може не загорітися при запуску обладнання.

Щоб запобігти цій проблемі, потрібно регулярно тестувати генератор на працездатність. Протягом 5 хвилин обладнання повинно стабільно працювати на заданій потужності. Також перевіряйте герметичність усіх з’єднань і своєчасно замінюйте пошкоджені деталі.

Низький або високий рівень палива

Механічні датчики рівня палива не завжди бувають точними. На відміну від транспортного засобу, паливний бак генератора лишається нерухомим. Паливо застоюється і може забити датчик. В результаті ви не будете точно знати, коли потрібно залити новий бензин. Датчик починає знову давати правильні результати після впливу вібрації.
Також в деяких моделях генераторів спрацьовує аварійне відключення при надто високому рівні бензину в паливному баку. Це необхідно, щоб знизити ризик аварійних ситуацій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому генератор не запускається? Основні причини неполадок*
29 квітень, 2016, 13:15