Міносвіти назвало дату останнього дзвінка

Міносвіти назвало дату останнього дзвінка
Міністерство освіти визначило порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2012/2013 навчальному році.

Відповідно до листа міністерства, у цьому році навчальні заняття в українських школах завершаться 24 травня. Цього ж дня буде проведено свято Останнього дзвоника, повідомляє Освіта.ua.

Також міністерством визначено дати проведення державної підсумкової атестації (ДПА) у 2013 році.

У 4-х класах підсумкова атестація буде проведена з 13 до 21 травня із української мови та читання, математики.

Учні 9-х класів складатимуть шкільні іспити з 28 травня до 11 червня з п’яти навчальних предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

Державна підсумкова атестація випускників 11-х класів буде проведена у письмовій формі з трьох предметів. Випускні іспити одинадцятикласників відбудуться впродовж п’яти днів з 27 по 31 травня. Результати державної підсумкової атестації будуть враховуватися при визначенні середнього бала атестата.

У Міносвіти наголошують, що державна підсумкова атестація у 4-х, 9-х та 11-х класах має бути проведена за збірниками завдань, затвердженими наказом відомства від 25.01.2013 №55.

Також у міністерстві повідомили, що для проведення державної підсумкової атестації з української мови, відомство безкоштовно надасть школам збірники завдань, які видані ТОВ «Центр навчально-методичної літератури».

Інші збірники завдань ДПА-2013 будуть згодом опубліковані міністерством в електронній формі. У Міносвіти обіцяють, що учителі та учні зможуть скористатися електронними версіями всіх збірників завдань та білетів для державної підсумкової атестації не пізніше 1 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міносвіти назвало дату останнього дзвінка
11 лютий, 2013, 18:55