Романюк і Палиця «побили горшки»?

Романюк і Палиця «побили горшки»?
Народний депутат Ігор Палиця та міський голова Микола Романюк перебувають у стані конфлікту, стверджують експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Те, що раніше висловлювали лише експерти та окремі політики, на початку лютого отримало публічний розголос, йдеться в Аналітичному підсумку політичних подій місяця, підготовленому експертами ЦПАВК.

Першим почав публічну «війну» народний депутат Ігор Палиця, який 1 лютого під час своєї прес-конференції як голова благодійного фонду «Новий Луцьк» озвучив претензії до міської влади, пишуть експерти.

Палиця поскаржився на те, що комунальні служби обласного центру ні з чим не справляються, а дороги доведені до нищівного стану. За словами нардепа, він раніше «був трішки оптимістичніше налаштований на роботу з владою». Але тепер благодійний фонд має намір напряму співпрацювати з мешканцями міста, без міської влади.

Певною підготовкою до такої різкої заяви стали різноманітні критичні матеріали про роботу міської влади та анонімні статті про партнерів міського голови, які з'явилися на підконтрольних Палиці інтернет-виданнях ще наприкінці минулого року, кажуть у ЦПАІК.

Публікації про те, як на вулицях міста валяться балкони, про непорозуміння з таксистами, про бездіяльність влади щодо проблем «Старого міста», про стихійні сміттєзвалища у місті та збільшення штату працівників міськради створюють враження повної безгосподарності та некерованості ситуації у місті.

«А ще донедавна картина була зовсім інша. Так, до та під час парламентської виборчої кампанії Романюк та Палиця демонстрували публіці свою спільну тривогу за майбутнє міста, разом відкривали новозбудовані за кошти нардепа об'єкти у Луцьку. Крім того перший заступник міського голови Святослав Кравчук супроводжував Палицю на публічних зустрічах кандидата із виборцями у навчальних закладах міста. Всі ключові соціально-культурні заходи організовані міською владою у 2012 році відбувалися не інакше як за підтримки вищезгаданого благодійника. Тож можна стверджувати, що частина успіху на виборах Палиці належить саме Романюку і міській владі», - йдеться у матеріалі ЦПАВК.

Про певні непорозуміння між цим тандемом у політичних кулуарах говорили і раніше. Прикладом цього є ситуація довкола торгового центру «Буратіно». Тут відбувся бізнес-конфлікт між власниками торгового центру, одним із яких є син міського голови Володимир Романюк, та новими партнерами Палиці – депутатом Володимиром Никитюком і бізнесменом Олександром Товстенюком. Однак тоді, під час виборчої кампанії, ці протиріччя не виносили на публіку.

«Але вибори завершилися, тож і потреба у допомозі міського голови теж відпала. Тепер у луцького нардепа мабуть є плани самому (тобто за допомогою своїх людей) керувати містом. Підтвердженням цьому може бути й активна розкрутка як публічного політика бізнесмена Олександра Лазорка, який є партнером Палиці. Останній для підвищення своєї пізнаваності в місті навіть балотується у депутати облради від Луцька. Участь у проміжних виборах в облраду слід вважати розминкою перед черговими місцевими виборами, на яких, цілком можливо, Лазорко, а не Романюк, буде кандидатом на посаду міського голови від Палиці», припускають у ЦПАВК.

«Чи готовий був Микола Романюк до такого повороту подій - сказати важко. Він, очевидно, розраховував, що за його відданість і підтримку зможе розраховувати на покровительство Палиці для штурму міськради вдруге. Тепер же фактично виходить, що його лишають «за бортом». До того ж така ситуація негативно впливає й на монолітність колишньої «команди» міського голови, окремі чиновники та депутати з якої вже думають про наступну каденцію ради і тому роблять ставку саме на можливості нардепа», - вважають експерти Центру політичнго аналізу і виборчого консалтингу.

Таким чином Романюк став заручником своєї довірливості та недалекоглядності, що в підсумку може завадити його подальшій кар'єрі в органах місцевого самоврядування Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Время покажет.Кто есть кто...........
Відповісти
Романюк таки нічого не робить останнім часом.Ще не памятаю своє рідне місто таким засраним, вибачте, але це так. Щоб у центрі міста , на вул.Л.Українки ковзанка і гори снігу.Мовчу вже про інші райони. Це жах!
Відповісти
Та мовчи вже!!!
Сорому не маеш!

Романюк пiсля Шиби для Луцька зробив бiльше, нiж за двайцять рокiв самостiйностi.

Був би Шиба - свинi по центру би бiгали.
Відповісти
було б значно ліпше якби по місту динозаври бігали. а свині - то таке, типова тварина нашого часу.
Відповісти
Це ж треба так заявляти! Яке порівняння - 2 роки і "двайцять" років самостійності! Думайте над своїми блогами. А то просто соромно стає за вас, що ще такі криві думки рояться. А те що відчутний спад пішов у розвитку Луцька - це 100%.Тут питання кому служить п.Романюк М.Я.? Мені, здається, що він став заручником ситуаціїї, яку сам створив і попав в залежність.
Шиба Б.П. при всіх своїх промахах був чесніший. Але,погодьтеся, в сучасних умовах в Україні позапартійний мер- це нонсенс. Він повинен бути позапартійним, його обирають як господарнка у місті. Ну не виходить у нас так! Дається дуже взнаки МИНУЛЕ! Цим і страдаємо. В нас все криміналізовано!
Відповісти
Ваш Шиба - Швондер 21 сторiчя.

Як то кажуть яблуко вiд яблунi:

http://www.global-medical.com/%D0%A8%D0%B8%D0%B1%D0%B0?utm_source=Google&utm_medium=cpc&utm_campaign=BrandNames&utm_term=%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BC%20%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B0&gclid=CMnc6OjAsLUCFY2XcAodH2UAzA
Відповісти
Шиба Б.П. в свій час обирався від опозиції. Даремно на нього
наїжджаєте. Нормальний чоловік,щирий українець, патріот.
За ним не тягнеться шлейф минулого.
Відповісти
Таких "щирих украiнцiв" якi перетворюють Украiну в забите село треба не випускати з мiсць iх "виробництва" (турiйськiв, старих вижв, i т.д.).

Без образ до населення цих мiст, але стару голодну номенклатуру замiняе ще бiльш голодна голодранна ПiНА.
Відповісти
Ну не знаю, чесно,як не мене, Шиба,який би він не був але був кращий, такого безладу яе зараз не було ніколи, зараз вже атке свавілля...
Романюку треба думати головою, не треба його захищати, він далеко не проста людина та добре знає,що робить...
Клімчука теж пора вже давно гнати в шию, той так званий, "царьок" вже остогид, хай краще Романюк з досвідом порадить своєму "татусю" піти,а не покривають один-одного не відомо як, вже пора всіх тут змінити на нових, бо всі до одного,навіть, "Свобода" тут нічого не роблять, тільки думають як і де та що вкрасти, де "шматок ласий" знайти!!!
Відповісти
Ти тільки робиш своїм ротом,а більше ніхто не робить!!!Їдь в свої Ліпіни та сиди в палаті!!!
Відповісти
Скільки можна?????!!!!!!! Перестаньте писати під моїм ніком.

Не робіть з мене дуру і монстра. Звичайно Романюк не дуже справляється з своєю роботою, але є й значні зміни
Відповісти
А чого з тебе робити??? Ти й так,дура та монстр!!!!
Відповісти
зареєструйся, і пиши як тобі подобається під своїм справжнім ніком :)
Відповісти
Чесне слово, ти і так таке,яке саме тут про себе написало...
Мстити за правду-це удєл слабих та нервово хворих) Такщо...
Відповісти
За яку таку правду???То ти свою брехню,бруд та помиї правдою називаєш?Правда те,що ти злодійка,яка все життя тільки крала.
Відповісти
Знову почачався словесний понос???
Коли тебе вже врешті-решт тут забанять остаточно???
Відповісти
А я гадала, що тільки ми в садочку сваримось. Виявляється - ні. Дивно. Буду завчасно вдячна тим дядям і тьотям, які детальніше розкажуть, за що посварились ці поважні дяді. Чи, може, якусь "цукерку" не поділили? В Луцькому заповіднику?
Відповісти
Ну як може "посваритись" Романюк із Палицею????
Відповісти
Очевидно, Палиця плануе стати градоначальником замiсть Романюка.
Відповісти
Очевидно, що не планує.
Очевидно, що туди планує лазорко, корєфан.
Очевидно, що якщо планують, то ще є шо вкрасти.
Очевидно, що пора вигнати і тих і других, та обрати не балаболів чи товстосумів, а лучан, яким болять проблеми міста, які їздять маршруткою, водять дітей в звичайний садок чи школу і все це гівно бачать і хочуть його позбутись.
Відповісти
Згідна, а не створювати тут словесний понос під чужими ніками, по 25 раз нісенітниці тупі писати та звазагалі як таке дозволяють тут друкувати? Мене це дивує...
Жовта преса та місто таке враження,що не для свідомих людей, а для тих хто приїхав та от тим мабуть тут добре, бо дійсно щирі люди та адекватні оцих сварок, ділінь не хочуть, їх це втомило,у всіх є діти, усіми треба їсти,пити, одягатися, відпочивати і так далі, а не лише тим,хто привладі, тому вже пора обрати тих, які дійсно займуться нашим благоустроєм, а не своїм та своєї рідні!!!
Відповісти
Ну, почалось, знову хвору на волю випустили.Коли ти вже почнеш ліки завчасно приймати?Ти ж тут сама перша людей брудом обмазуєш,то чого скиглиш?Твою тупість не сховаєш,вона в любому коментарі.Безграмотне та тупе створіння,краще піди попрацюй.Ти тільки красти вмієш та нити,як вам простим бідним людям важко живеться.
Відповісти
А хто такі ЕКСПЕРТИ (!!!) Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу?
Відповісти
А чо такоі вибарчий кансалтінг???
Відповісти
Романюк в своїй комсомольській запопадливості переграв сам себе... Звик завжди питати у вищестоящого керівництва "чего изволите", а на посаді мера треба перш за все "пахати" засучивши рукава, як це робив Антон Кривицький і "нагібати" лінивих, а не слухати від них діфірамби в свою адресу. Ордени, які йому дають - то фігня, буде ними любуватись через два роки, а на майбутніх виборах я думаю "пролетить" як фанера. Цієї зими, зламаних рук та ніг, побитих авто багато лучан йому не вибачать...
Відповісти
Попали в 10-ку! Згідний на 100%. Більше не нічого додати.
Відповісти
Поки що не вірю, що посварились, але чогось схожого на чоловічу дружбу між такими людьми бути не може. Палиця – людина нової епохи, а Романюк виховувався на замордованому Олегу Кошовому, на паралізованому Павлі Корчагіну, на Мересьєву з ампутованими ногами, на сплячому на цвяхах Рахметову… Мало кому з цієї категорії людей вдалось себе переламати.
Відповісти
Будь ласка, без образ!Отак і живемо, ой як файно! аби свині не бігали!
Відповісти
Це вже інша Лучанка, скільки ж вас?
Відповісти
Шиба йшов на вибори з лозунгом: "Розберу пiшоходний мiст на вокзалi!"

Романюк ПiСЛЯ ШИБИ того моста ДОБУДУВАВ.

Відповісти
Тут лучанок по пальцям перерахувати можна, справжніх, а хворих на голову безліч..., а тим більше які дурість пишуть, а це публікується,-тому виходить "базар та жовта преса", такщо на оте "мявчання та скиглення" не звертайте уваги, це діло слабоумних!!!
А таке враження,що Романюк зі своєї кишеня - взяв та добудував той міст..., той міст ще років 40 назад був в проекті!!! Такщо... не треба тут з цього робити чогось надзвичайного,а с-ки Романюк вкрав та продав, с-ки лучан знищив для поч. морально своїми "діями", то це як назвати??? С-ки він банкам та директорам банків допомагатиме,покриватиме?
Такщо думайте перш ніж за когось голосувати,обирати та відстоюйте своє,рідне,адже без нас їх н ебуде,а не навпаки!!!
Відповісти
Правельно,правельно,от ти і є сама перша хвора на голову!!!Тільки дурість пишеш,і як її ще публікують!!!Розвела тут "базар та жовту пресу",твоє мявчання та скиглення,це діло слабоумних!!!
Відповісти
Луцька міська влада сьогодні як ніколи стабільна і збалансована:
1. Сильна команда мера - за 2 роки нарешті підібрані професійні, "незаполітизовані" заступники та керівники департаментів (однозначно, це кадри мера, а не квоти партій).
2. Збалансований депутатський корпус - на диво працездатний, ефективно (читай - еволюційно) сформовані центри впливу на мера (всі вони рівновіддалені), депутати-мажоритарники активізували роботу на свої округи (адже через 2 роки їм повторно балотуватись від цих округів).
3. Стратегічна задача для мера - виграти повторні вибори, сьогодні його шанси складають 9 з 10 (його спонсори в цьому зацікавлені, але це однозначно не Палиця - він ніколи не був спонсором Романюка на міських виборах, а в "кулуарах" говорять про потужного Волинського олігарха, сьогодні нардепа).

А проблеми з прибиранням снігу - були завжди, тому мер знає, що найефективніший спосіб боротьби зі снігом - це прихід Весни.
Головне - як позитивно та поступово вирішуються стратегічні, довгострокові задачі розвитку міста!


Відповісти
Луцька міська рада стабільна)))
Ольховий мільйонер
Нікітюк мільйонер
Шніт мільйонер
Дякуємо міській раді за можливість)
Відповісти
5+ ))))))))))...Перелік мільйонерів Луцької міськради однозначно можна продовжувати!...
Відповісти
Що за бред пишите! Хвали мене моя губонько!!!Скажіть, хто
повинен оцінювати роботу міської ради? Для вас наголошую
спеціально - ЛУЧАНИ! І не треба розписувати по пунктах!
Депутати обирались по своїх дільницях(округах)і ніхто їх не
"збалансовував". В нас іде стратегічна боротьба за КОРИТО!
Які шанси 9 з 10? Хто це досліджував? Що за лохотрон!
Ми обираємо мера, щоб він виконував свої ОБОВ'ЯЗКИ! В нас
за виконання своїх ОБОВ'ЯЗКІВ нагороджують! Де ще можна
побачити таке? Звичайно у нас- в УКРАЇНІ! Є прислів'я:
КОМУ БАГАТО ДАНО З ТОГО Й БАГАТО ПИТАЄТЬСЯ! В нас все інакше.
Відповісти
Одягнути вишиванку ще не означає, що це є патріот.
У нас тапер всі у вишиванках- тут голими руками не візьмеш.
Скільки ж у нас є ПЕРЕФАРБОВАНИХ. Я не ігнорую національні
традиції. Мій батько у 50-х та 60-х роках надівав вишиванусорочку у вихідні дні і мене зодягав у вишиванку і ми ходили разом у Луцьку(фотографувались). Щось я тоді не дуже то бачив багато людей вишиванках. А чув деякі зауваження- націоналісти пішли. Тоді сміливих було мало.

Відповісти
Да, не любят в Луцке своего мера...Достал видно очень сильно уже.. Что в стране делается то и в наших городах происходит - дерибан одним словом.
Відповісти
Пригадайте останні новини з Палицею. Хто з ним і далі на заходах по врученню компютерів, проекторів і т.д. і т.п. С.Кравчук - заступник Романюка, який вже давно приглядається до мерського крісла, і, мабуть, нашіптує Ігорю Петровичу який би він був хороший господарник, а який Романюк "редіска". І от перед виборами побачимо, кого буде підтримувати Палиця.
Відповісти
А чому нам треба саме з них обирати? Що тільки "від Палиці" будуть кандидати та все? Тільки Романюк тут є чи Кравчук???
Боже, та давайте вже врешт-решт покажемо їм, що хватить Луцьк продавати за "гречку та горох", а вони потім собі за наші голоси мільйонерами стають!!! Невже не можна обрати когось іншого? Що "світ клином" лишень на цих людяї зійшовся???
Хто Вас просив того Романюка обирати? Самі хотіли-самі маєте, хто просив Клімчука переобирати який раз-самі зробили,що "царьком" став, самі!!! Ви самі виною того всього безладу, бо десь б в Греції, Італії, Німеччині чи в Португалії та Істпанії за таке вже давно звільнили,а тут звикли терпіти, чекати, ще с-ки треба таких "посередників" та "градо-начальників",щоб надоїло чекати, терпіти, мовчати, промовчувати??? С-ки???? Самі своїми руками риєте могилу, вже вирили..., вже!!!
Відповісти
Ти безтолкове створіння,Климчука призначає президент, його ніхто не обирає!!!Твої ліки тобі погано допомагають,звернись до спеціаліста, може щось інше порадять!!!Ти ніколи ніде не було,про що ти мелеш, про що ти лепечеш,що ти можеш знати як там і де???Не хочеш терпіти,чекати,мовчати,то вали на площу та й репетуй на все своє горло,а ми з тебе посміємось!!!
Відповісти
Ми тільки те й будемо робити, що один з одного сміятись?
Це не є демократія коли призначають намісників президента
на місцях? Що це за СМОТРЯЩИЕ? Ми з вами обираємо ВЛАДУ
на місцях! Пошевеліть трохи своїми мізками, якщо,звичайно,
вони у вас є. Ті,хто хоче терпіти,чекати,мовчати повертаються НАЗАД в СТІЙЛО минулих часів. Ті часи вже давно минули, тільки ви єдина ще не усвідомлюте це.
Т.Г. Шевченко писав: "БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ!"
Відповісти
борися тітко,борися...
Відповісти
ОЙ, НУ ВЖЕ І БОТАНИ, ВСЕ ВАМ НЕ ТАК І ВСЕ НЕ ТО. БУВ ШИБА ПИЩАЛИ, "ХТО НАС СПАСЕ ВІД ШИБАНУТОГО МЕРА". РОМАНЮ ХОЧ І НЕ СВЯТИЙ НО РЕАЛЬНО ПІДТЯНУВ ЛУЦЬК, А ВАМ ВСЕ НЕ ДОГОДИТИ. ТО ПЕРЕЇДЬТЕ В ДРУГЕ МІСТО, МОЖЕ ТАМ БУДЕ КРАЩЕ.
Відповісти
І які ж ви всі..... ви не пишіть всяку всячину, а приходьте до керівників і говоріть в очі правду, от і тоді, можливо, щось і вийде путнє... Що слабо?
Відповісти