У Турію випустили 350 кілограмів коропа і білого амура

У Турію випустили 350 кілограмів коропа і білого амура
Для покращення екосистеми річки Турії щороку проводять зариблення водойми. Такі акції відбуваються як за кошти міського бюджету, так і місцевих активістів в рамках реалізації природоохоронних заходів.

Днями міські осередки громадських організацій «Еко-Волинь» та «Підводний світ» з власної ініціативи провели акцію із зариблення Турії, - пише КовельPost.

Вона відбулась під наглядом та за погодженням Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області. Цього разу в річку випустили 350 кілограмів коропа та білого амура. Матеріал активісти придбали за власні кошти.

Важливо, що до відновлення екосистеми місцевої водойми долучитися й любителі підводної риболовлі (які не є членами названих громадських об'єднань), аби їхнє хобі після завершення нерестового сезону приносило бажане задоволення та хороший улов.

Крім того, біомеліорація сприяє покращенню стану водойми. Короп зменшує присутність у водоймі молюска дрейсени. Білий амур запобігає поширенню водної рослинності та жабуриння.

Місцеві громадські активісти не вперше долучаються до екологічних акцій на Турії. Традиційними для ковельських дайверів є не лише зариблення річки, а й толоки з очищення дна ковельської водойми.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.