Незаконного видобутку бурштину на Волині стало менше, - поліція

Незаконного видобутку бурштину на Волині стало менше, - поліція
На Волині зафіксували значно менше випадків незаконного видобутку бурштину порівняно з 2017 роком.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит «Громадського радіо» до головного управління Національної поліції України у Волинській області, - пише Громадське.радіо.

У поліції зазначили, що за три місяці 2018 року (січень-березень – авт.) зафіксовано 1 факт, що можливо пов’язаний з видобутком бурштину. У поліції додали, що у Маневицькому районі були виявлені ями невідомого походження.

Виконуючий обов’язки заступника начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області Андрій Литвин зазначив, що у квітні цього року поки не було зафіксовано випадків копання бурштину.

З його слів, поліцейські провели 9 обшуків у квітні та вилучили невелику кількість каміння. Минулого року (2017, - ред.) за аналогічний період часу в поліції зафіксували 10 випадків незаконного видобутку бурштину.

В Україні діє закон «Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними». Відповідно до цього закону, самовільне видобування бурштину є незаконним.

У поліції зазначили, що на даний час охорону проблемних територій, пов’язаних з незаконним видобутком бурштину-сирцю забезпечують працівники поліції спеціальних та територіальних підрозділів, а також військовослужбовці Національної гвардії України.

На сайті прокуратури Волинської області зазначено, що в кінці квітня працівники прокуратури разом з управлінням захисту економіки поліції області провели санкціонований судом обшук в складському приміщенні у місті Луцьку. Під час обшуку виявили та вилучили дев’ять станків для обробки бурштину, 74 кг бурштину, з яких 40 кг  — оброблений.

ТЕКСТ: Мая Голуб (для Громадське.радіо)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Незаконного видобутку бурштину на Волині стало менше, - поліція
01 травень, 2018, 13:54