Американських солдатів буде вчити штучний інтелект

Американських солдатів буде вчити штучний інтелект
Вчені з університету Південної Каліфорнії і лабораторій армії США створили систему штучного інтелекту, що дозволяє солдатам тренувати уважність, пам'ять і раціональність.

Це в 13 разів прискорило їх навчання, - пише Укрінформ.

Технологія штучного інтелекту стане частиною системи навчання солдатів, яке дозволить бійцям об'єднувати і обробляти інформацію з різних битв в різних місцях планети. Крім цього, нейромережа зможе бути не тільки навчальним елементом, але і радником під час бою — з її допомогою можна уникати статистичних помилок або типових для пори року і ландшафту недоліків.

Вчені використовували програмовані вентильні матриці — мікрочіпи для створення штучного інтелекту. Це дозволить вбудовувати їх у військову техніку і бойові костюми солдатів, а також знизить енергоспоживання в 10 разів.

Штучний інтелект в армії використовується не тільки для навчання солдатів, але і роботів. Дослідники з лабораторії армії США і Техаського університету в Остіні розробили алгоритм, покликаний навчити роботів виконувати завдання, взаємодіючи з інструктором-людиною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Американських солдатів буде вчити штучний інтелект
02 травень, 2018, 04:23