Волинські атовці через машину посварилися з митниками

Волинські атовці через машину посварилися з митниками
Каменем спотикання між військовиками та митниками на Волині стало авто. Рік тому «Шаран» завезли з Білорусі та передали в користування спілці воїнів АТО. Відтоді машина на іноземній реєстрації не раз долала шлях із Волині до зони бойових дій.

Про це повідомляє ZIK.

«Машина була на передовій, у військових шпиталях, їздимо на виклики до хлопців, які потребують допомоги. І в нас немає іншого, щоби ми могли швидко пересуватися», – каже голова Спілки воїнів АТО Волині Юрій Дмитрук.

Та коли вояки у справах поїхали до Білорусі – впускати авто назад митники не захотіли.

«Ми разів чотири просили пропустити. Наголошували, що авто спілки. Втім все марно», – говорить боєць 80-ї десантно-штурмової бригади, який перевозив авто, Андрій Левонюк.

Митники ж атовцям пояснюють, що діяли у межах закону. А він передбачає присутність власника авто.

Водночас, бійців таке ставлення обурило. Чоловіки припускають, що фіскали хотіли, аби їм заплатили. Кажуть, до інших водіїв такої прискіпливої уваги не було.

Та все ж авто пропустили. Керівництво митного поста запевняє: готові йти бійцям назустріч у всьому, що передбачає закон.

«У нас до учасників АТО завжди було нормальне ставлення. Чи ви думаєте, що ми в житті нічого не робимо й нікому не допомагаємо? Якби чоловіки показали, на приклад, посвідчення інваліда війни, то питання точно вирішили б», – наголошує заступник начальника митного поста «Доманове» Ігор Новік.

З’ясування стосунків тривало не більше 20-ти хвилин. Жодних радикальних дій ніхто не чинив, але атовці про них попередили, якщо ситуація повториться.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що тепер виходить, що ні митний кодекс, ні міжнародна стамбульська конвенція не указ?! Як може в країні бути порядок, як самі вчиняють безпорядок???
Відповісти
Останні новини
Волинські атовці через машину посварилися з митниками
02 травень, 2018, 22:34