«Уряд каже про економічне зростання, але цифри свідчать про протилежне», – Роман Семенуха*

«Уряд каже про економічне зростання, але цифри свідчать про протилежне», – Роман Семенуха*
Під час планування бюджету на 2018 рік фракція «Об’єднання «Самопоміч» звертала увагу Кабінету Міністрів на нереалістичні макроекономічні показники, на яких побудований бюджет.

Про це йдеться на сайті політичної сили.

Отже, станом на сьогодні, за інформацією народного депутата фракції «Самопоміч» Романа Семенухи, офіційні дані Національного банку України вказують на те, що в березні цього року інфляція становила 13%: «Хоча у поданому уряді бюджеті показник був закладений 7%. Тобто за фактом, вона вже на половину більша, аніж планували”.

Більш того, за його словами, спостерігається стабільно негативний тренд — скорочуються золотовалютні резерви, особливо за останні п’ять місяців.

«Не краща ситуація на єдиному казначейському рахунку — станом на 1 квітня 2016 року, коли Володимир Гройсман ставав Прем’єр-міністром і обіцяв «показати, як керувати країною», на єдиному казначейському рахунку був 21 мільярд гривень, на 1 квітня цього року показники скоротилися майже в три рази і становлять трохи більше 8 мільярдів гривень», – акцентує Роман Семенуха.

Народний депутат наголошує: «Від Прем’єр-міністра і уряду часто чуємо про бурхливе економічне зростання. І якщо так нібито бурхливо зростає економіка, чому ж всі макроекономічні показники та інші цифри, які показують стан економіки, свідчать про зворотне? Що з публічними фінансами платників податків?»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Уряд каже про економічне зростання, але цифри свідчать про протилежне», – Роман Семенуха*
20 квітень, 2018, 21:29