Повна убогість: Савченко побував на «Устилузі»

Повна убогість: Савченко побував на «Устилузі»
Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко побував у митно-сервісній зоні «Устилуг-Зосин» та ознайомився із роботою прикордонного загону. Посадовець розповів, що наразі йдеться про створення стратегії розвитку прикордонних територій, тож прибув, аби особисто ознайомитися із роботою пункту пропуску.

Візит відбувся у рамках робочої поїздки Володимир-Волинський район 3 травня.

На «Устилузі» голові ОДА повідомили, що пункт працює в штатному режимі, а сьогодні немає напливу транспорту. Так, станом на 16:00 на пункті пропуску побували 125 транспортних засобів на в’їзд та 145 на виїзд.

Озвучили і проблемні питання. Так, голова Устилузької міської територіальної громади Віктор Поліщук зауважив, що незабаром мине 15 років, як йдеться про будівництво об’їзної дороги довкола міста, аби уникнути «славнозвісних» черг. Однак питання і нині не дійшло до логічного завершення. Поліщук продемонстрував знімки черг та запевнив, що те, що нині їх немає – виняток, а не правило. Мовляв, кошти від перевиконання індикативних показників митницею спрямовують на дороги, та шлях під’їзду до пункту пропуску не в найкращому стані.

Олександр Савченко ж зауважив, що спілкувався і начальником Волинської митниці Віктором Кривіцьким стосовно потреби розробки стратегії розвитку прикордонних територій. Тож він закликав голову ОТГ долучитися до процесу – мовляв, за декілька тижнів голова ОДА так і не отримав жодної пропозиції.

Опісля Савченко розповів про мету поїздки на митницю.

«Ми думаємо над тим, як розробити стратегію розвитку прикордонних територій. Можливо, це буде тільки наше рішення, на території України, можливо ми будемо залучати європейські інституції, зокрема у нас великий кордон із Польщею та важливий кордон із Білоруссю», - зауважив посадовець.

Із Польщею нині рух особливо інтенсивний, тому стратегію однозначно треба готувати. Та навіть якщо розширити рух на українській території, то все одно залишається багато питань у разі відсутності розширення із іншого боку. Тому наразі питання треба опрацьовувати, тож сьогодні Савченко для початку прагнув ознайомитися з роботою посту.

«Просто їздив і дивися на цю убогість, яка є, ви її також самі бачили. Прибутки, навіть надприбутки, якщо врахувати критичні закиди в сторону працівників тих структур, з іншого боку – повна убогість. Так не повинно бути, це дуже великі ножиці перекосу», - підсумував голова ОДА.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хаха зато у мтників хати неубогі
Відповісти
Маскарад шоу, цирк Шапіто на гастролях
Відповісти
Респект Савченку..чудова команда в президента, підтримую
Відповісти