На волинському водосховищі розперезалися браконьєри

На волинському водосховищі розперезалися браконьєри
Хорівське водосховище на Волині, площа якого становить 92 гектари, окупували браконьєри. Місцева влада поки лише розводить руками.

Про це повідомляє Район. Локачі.

Водойму останнім часом орендував місцевий фермер Віктор Ревко. Але коли в грудні 2016-го термін дії договору з ним закінчився, ставок став безгосподарським. І це серйозна проблема, оскільки там здійснюється безконтрольний вилов риби, процвітає браконьєрство. До речі, займаються незаконним промислом як місцеві жителі, так і заїжджі.

Депутат райради Сергій Лінник стверджує, що на власні очі бачив, як на водоймі люди посеред білого дня ставлять довжелезні сіті, а на зауваження від пересічних рибалок не реагують. На жаль, зарадити такому неподобству не можуть навіть правоохоронці, хоча на виклики від населення таки виїжджають.

Начальник Локачинського відділення поліції Володимир Веремчук наголошував, що штрафувати браконьєрів, вилучати їхній улов чи риболовецькі снасті – в компетенції працівників регіональної рибінспекції. Є бажання, але немає законних важелів для дієвої боротьби з браконьєрами й в очільника територіальної громади та тутешніх активістів, адже ставок розташований за межами села.

Старозагорівський сільський голова Ростислав Остапчук зацікавлений, щоб якнайшвидше знайшовся порядний орендар, оскільки це дозволить навести порядок на водоймі і наповнити казну сільської ради за рахунок орендної плати. Нині ж – на час нересту – ситуація з браконьєрством на цій водоймі просто критична.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На волинському водосховищі розперезалися браконьєри
04 травень, 2018, 00:46