Оркестр, квіти і нагороди: у Луцьку «зелені берети» святкують професійне свято. ФОТО

Оркестр, квіти і нагороди: у Луцьку «зелені берети» святкують професійне свято. ФОТО
Військовослужбовці Луцького прикордонного загону святкують професійне свято, яке цьогоріч перенесли на місяць назад: з 2018 року офіційно День прикодонника – 30 квітня, а не 28 травня, як було раніше.

Урочистості відбулись на території розташування військової частини Луцького прикордонного загону 4 травня. Тут зібрались прикордонники, їхнє керівництво, ветерани, представники влади Рівненської та Волинської областей, а також друзі та родичі.

Першим зі святом прикордонників привітав митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Ви першими приймаєте друзів і зустрічаєте недругів. На жаль, сьогодні ваш обов'язок не є мирним, він переходить у військові дії. Загиблі хлопці, які свідчать про велику любов, - це та жертва, та місія, яку ви виконуєте з честю, бережете цілісність кордонів нашої держави. Бажаю одного – перемоги. І стільки, скільки вас заступає в наряд, бажаю, щоб повернулось до своїх сімей», - сказав митрополит та нагородив двох прикордонників за церковні заслуги перед волинською єпархією.



Начальник Луцького прикордонного загону, полковник Микола Скарвінко зазначив, що своєю службою охоронці кордону вкладають посильну лепту у безпеку держави.

«Хочу висловити слова вдячності за сумлінне та самовіддане виконання конституційного обов'язку, значний внесок у зміцнення національної безпеки, захист економічних, політичних і військових інтересів, як на ділянці відповідальності, так і в зоні бойових дій всьому персоналу прикордонного загону. Хочу окремо подякувати ветеранським організаціям, громадським формуванням, місцевому населенню прикордоння, яке також нас підтримує і не дає нам опустити планку і тримати її таку, як задали наші попередники», - сказав Скарвінко.



Він вручив нагороди, які присвоїли наказом адміністрації Державної прикордонної служби. Зокрема медаль «10 років сумлінної служби» отримав майор Олег Крюковський, медаль «20 років сумлінної служби» - старший прапорщик Олександр Тимощук, а нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону» - сержант Павло Михальчук.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко сказав, що пишається тим, що бере участь у такому святі, а також тим, що наші прикордонники захищають Україну в АТО. Він побажав, аби в загоні більше не було втрат через воєнні дії та пообіцяв, що адміністрація сприятиме його роботі.



«Перших, кого бачать іноземці, коли прибувають в нашу державу – це вас. Від того як ви усміхаєтесь, від того, як ви несете службу зразу стає зрозумілим: це прикордонник, це український прикордонник.

Служба ваша, мабуть, найтяжча, тому що ви готові в кожну хвилину до неочікуваних подій. Дай Бог, щоб вони обходили вас стороною, дай Бог, щоб до нас приїздили тільки ті гості, яких ми чекаємо, яких ми із задоволення приймаємо на території в першу чергу Волинської області, як прикордонної території, ну і, звичайно, України», - побажав Савченко.

З вітальними словами виступили також голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, заступник голови Волинської облради Роман Карпюк, в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова Ради організації ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області Аркадій Яворський.



Голова Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович порівняв важливість прикордонників для країни із важливістю шкіри для людини.

Від імені громадської організації, яку очолює, він нагородив медаллю «За службу державі» підполковника Олександра Мостового, старших прапорщиків Олександра Ничипорука та Сергія Чечотку, прапорщиків Олександра Купріюка, Володимира Івачова. Медаль «За оборону рідної держави» отримав майор Віктор Колесніков, а медаль «За вірність традиціям» ІІ ступеня – сержант Ігор Дрозд.

Під час урочистостей низка прикордонників, а також цілі підрозділи отримала грамоти, подяки та премії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це чудо, що там робить "Мудрик"
Відповісти
Останні новини
Оркестр, квіти і нагороди: у Луцьку «зелені берети» святкують професійне свято. ФОТО
04 травень, 2018, 13:18