Луцькі баскетболісти зробили перший крок до чемпіонства

Луцькі баскетболісти зробили перший крок до чемпіонства
Команда «Старий Луцьк-Університет» впевнено перемогла «Вінницьких зубрів».

Матч фіналу Першої ліги з баскетболу відбувся 4 травня у Луцьку, - пише Андрій Мошкун на шпальтах Волинської правди.

На майданчику спорткомплексу СНУ зійшлися старі знайомі: команди вивчили одне одного під час групового етапу, тож, аби здивувати суперників наставникам прийшлося б добряче помізкувати.

Напередодні матчу були питання не лише тактичні, а й щодо функціонального стану та лазарету команд. Відзначимо, що справжні бійцівські якості ще до матчу продемонстрував Андрій Литвиненко, який вийшов на гру після перелому пальця. Також у строю був і Петро Глушко: сімнадцятий номер білих отримав пошкодження у півфінальному матчі, але все ж допоміг партнерам по команді у фіналі.

Тренерський штаб лучан здивував із вибором стартової п’ятірки: в основі лучан з’явився молодий шутер Прозапас. В гостей – прогнозовано з’явилася п’ятірка на чолі з Фурманом і Шкондею.

Перша чверть 23-13

Рахунок в матчі відкрив Володимир Коцько. Він реалізував два з фолом та змусив порушити правила лідера гостей Шкондю. Згодом на авансцену вийшов Фурман, який двічі поспіль забивав із трьохсекундної зони. Не відставав від екс-партнера по команді і Коцько, який засмутив гостей двома результативними проходами. На перший тайм-аут гостей спровокував Прозапас, який не схибив з-під кільця і забезпечив своїй команді моральну перевагу.

Після хвилинної перерви активізувався Шкондя. Юрій протягом хвилини здобув чотири очка, а згодом – зрівняв рахунок. З цим не став миритися лідер господарів у першій десятихвилинці Коцько, який реалізував «трійку». Його «снайперську» ініціативу підтримав Прозапас, реалізувавши дальній кидок. Відзначимо у ці хвилини і капітана лучан Едуарда Федчука, який керував своїми партнерами на майданчику та голосно підбадьорював менш досвідченого Прозапаса.

А потім увімкнувся Салтовець. Вже звично для матчів першої ліги бігмен протискував опонентів та здобував залікові бали. Це допомогло його команді закінчити стартовий відтінок матчу з десятиочковою перевагою.

Друга чверть 51-32

Не встигли білі «переварити» тренерські настанови, як їх повернув до реальності Фурман. Володимир без проблем реалізував вільний трьохочковий. Наставник «Старого Луцька» Володимир Журжій дістав «козир з рукава», зігравши здвоєним центром Салтовець-Швагринський. І це дало свої результати. Досвідчений Салтовець і забивав, і змушував на собі фолити, і роздавав блок-шоти. Протискував опонентів та забивав і Дмитро Швагринський.

Вінничани «замандражували». За рахунку 35-17 гості взяли тайм-аут. Ситуацію на майданчику це суттєво не змінило. Старі-добрі друзі Федчук та Швагринський засмутили гостей влучними трьохчковими, а Коцько «вліпив» блок-шот Шконді, піднявши публіку на ноги.

Третя чверть 70-51

Початок третьої десятихвилинки запам’ятався цінним перехопленням Прозапаса, після якого Литвиненко заробив право на штрафні, знову змусивши сфолити Шкондю. До слова, через декілька хвилин Юрій заробив ще одне зауваження.

Незважаючи на помилки в захисті, Шкондя активізувався. Екс-гравець «Волиньбаскета» раз по раз здобував очки. Ще однією неприємною новиною для тренерського штабу лучан став четвертий фол Коцька, якого відразу ж замінив Хомич.

Зрештою, перевага білих скоротилася до 16 очок. У відповідь на це – миттєва реакція від Журжія у вигляді тайм-аута. Відновити статус-кво допоміг дальній від Карпенка та вдалі дій Салтовця і Глушка. Перед останньою лучани мали гандикап у вигляді дев’ятнадцяти очок.

Четверта чверть 89-66

На початку четвертої чверті п’ятий фол отримав Коцько, якого публіка заслужено провела оплесками. Продовжував вигравати силову боротьбу Салтовець, який, зрештою, став найрезультативнішим гравцем лучан.

Снайперські здібності знову підтвердив підтвердив Фурман. Гідно відповів Володимиру Глушко, який теж влучив здалеку. Після хвилинного затишшя «три по три» влучили Карпенко, Прозапас і Федчук. У гостей «ендваном» відповів Козачук. Незважаючи на це, лучани володіли комфортною перевагою. Тож за 3 хвилини до закінчення матчу тренери господарів зіграли в «широку» ротацію. На майданчику з’явилися Панасюк, Бедлінський та Шевчук, які «не зіпсували каші».

Відзначимо, справжні овації, трибуни влаштували своєму капітану Федчуку. Тактично-формальну заміну лідера господарів вболівальники зустріли стоячи. Остаточний рахунок у матчі встановив Дмитро Хомич, реалізувавши два з фолом.

У підсумку, «Старий Луцьк» здобув впевнену перемогу і повів у фінальній серії Першої ліги до двох перемог. Наступний матч команд відбудеться 6 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі баскетболісти зробили перший крок до чемпіонства
04 травень, 2018, 21:55