Луцьк: вимагають залишити початкову школу при правознавчому ліцеї

Луцьк: вимагають залишити початкову школу при правознавчому ліцеї
У Луцьку зареєстрували петицію із вимогою заборонити закривати садочок при КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

Відповідне прохання зареєструвала на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Анна Мунчанова.

У петиції нагадують, що зараз в Україні проходить реформа системи інтернатних закладів, яка має на меті зменшити кількість дітей, які виховують в інтернатах на 70%.

Згідно з цією реформою протягом 2018 року кожен регіон має розробити свій власний план реформування системи інституцій та розвитку соціальних послуг в громадах, направлений на підтримку сімей з дітьми з особливими потребами, неблагополучних сімей, реабілітаційних послуг тощо, щоб запобігти потраплянню дітей до інтернатів.

Мунчанова зазначає, що усього в Україні діє 580 інтернатних закладів в системі освіти. І один з них діє в місті Луцьк – це Комунальний заклад "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. -правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області".

Хоч процес має відбуватся поетапно, Мунчанова пише, що начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко вирішила самочинно і поспіхом закрити початкову школу при КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.» та відібрати корпус, в якому навчаються дітки і який використовується в навчанні, під садочок, хоча там немає жодних належних умов, яким повинен відповідати будь-який дошкільний заклад освіти.

"Крім того, як відомо дана школа-інтернат знаходиться на вул. Дубнівській і це єдина школа, яка територіально доступна для дітей, які проживають у цьому мікрорайоні, адже інші школи знаходяться набагато далі і є переповненими", - йдеться в петиції.

Тому авторка вимагає заборонити закривати початкову школу в комунальному закладі та заборонити відібрати корпус, в якому навчаються діти, під садочок.

До завершення збору підписів лишилося 13 днів, підтримати петицію можна ТУТ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк: вимагають залишити початкову школу при правознавчому ліцеї
05 травень, 2018, 12:59