Чи доцільно ремонтувати Меморіал Пам’яті у Луцьку? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи доцільно ремонтувати Меморіал Пам’яті у Луцьку? ПИТАННЯ ДНЯ
Меморіальний комплекс «Вічна слава» у Луцьку збираються реконструювати, витративши на це близько 4 мільйонів гривень обласного і міського бюджетів.

«Ремонт буде відбуватись у три черги. До 9 травня будівельники повинні облаштувати бруківкою територію, яка веде від стадіону «Авангард» до «Вічного вогню». Далі будуть роботи на Стіні плачу та на Центральній Стелі», – розповідав кілька днів тому голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

«Чи вважаєте ви доцільною реконструкцію Меморіалу Пам’яті?», – запитав ВолиньPost лучан.

Наталія Теребейко, 25 років, бухгалтер:
«Я – за реконструкцію меморіалу. Особливо покриття. Абсолютно рівна поверхня – це краще для дитячих колясок. А така, як є, незручна навіть для того, щоб їздити по ній на велосипеді. Також хочу, щоб більше встановили лавочок, де можна посидіти».

Василь Кушнір, 73 роки, голова обласного братства ветеранів ОУН-УПА:
«Я вважаю, що потрібно реконструювати. Але по-перше, вважаю, що треба забрати ордени перемоги і повісити державний український герб. По-друге, розширити часові рамки: не 1941-1945, а 1917-1991. По-третє, це має бути єдиний пам’ятник боротьби за незалежність, а не сукупність розрізнених монументів».

Андрій Калахан, 23 роки, журналіст, депутат Луцької міської ради:
«Я проти реконструкції Меморіалу, оскільки вважаю, що є речі більш нагальні. Тим більше, думаю, що Меморіал у доброму стані. На території Хрестовоздвиженської церкви є знак про те, що на тому місці встановлять пам’ятник Християнського милосердя, присвячений тим людям, які рятували біженців від голоду в 1932-1933 роках. Було б доречніше встановити його, а не реконструювати Меморіал».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
класна рубрика - продовжуйте.
побыльше коментарів.
Відповісти
до речі, було б ще краще, аби ви спробували давати тут думки фахівців до того, як питання вже вирішить влада. тобто до прийняття ними рішення. можливо, це на щось вплине.
Відповісти
Так, дійсно, Меморіал Памяті потребує ремонту та деякої реконструкції.
Але на ці роботи недоцільно витрачати бюджетні кошти, адже дійсно, є проблеми у місті та області набагато актуальніші( медицина,діти, тощо).Крім того в озвучену суму - 4 млн. грн. напевне вже закладено певний відсоток "відкатів " держзамовнику. та іншим зацікавленим особам.
Тому варто Меморіал ремонтувати за громадські гроші : зібраних з " червоно-блакитно-жовто-зелений патріотичних партій", жителів Луцька та області. І контроль відповідний здійснюватиметься і кожен " патріотично" налаштований житель чи навіть і кандидат у майбутні депутати всіх рівнів у вкине спільний кошик якийсь гривник.
Чи не так, шановні?

Відповісти
АГА, А ПОТІМ КОЖНА ПАРТІЯ БУДЕ ВИМАХУВАТИ ТАМ СВОЇМИ ПРАПОРАМИ І КРИЧАТИ, ЩО ЦЕ ВОНИ ВІДРЕМОНТУВАЛИ, А ВСІ ІНШІ СПЕКУЛЮЮТЬ!
ТИМ ЧАСОМ ВЕТЕРАНАМ ТРЕБА ТІЛЬКИ, ЩОБ ПРО НИХ ПАМ'ЯТАЛИ І ГІДНО ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЇХ ЗАГИБЛИХ ПОБРАТИМІВ.
ОТ В БРЕСТІ МЕМОРІАЛ ВІДРЕМОНТУВАЛИ ЗА КОШТИ МІСТА, А НЕ СПОНСОРІВ - ВСІ МАЮТЬ ПРАВО ГУЛЯТИ І НАСОЛОДЖУВАТИСЬ.
ТАК ТРЕБА І В НАС ЗРОБИТИ - ЩОБ НЕ БУЛО РЕКЛАМНИХ ТАБЛИЧОК НА СТЕЛЛІ - "ЗА КОШТИ ПАРТІЇ ..."
А 4 МЛН. ДЛЯ МІСТА НЕ СУМА.
Відповісти
Для Читача.

Сподіваюся що їх, луцьких і волинських партійних вождів та вождиків колись таки помирять мертві.Принамні не про таблички та особисті посвяти мова. Меморіал для Луцька це дійсно як Трептов Парк у Берліні, чи Арлінгтонський цвинатр у Вашингтоні.
А якшо Ви вважаєте, що 4 млн.грн це для провінційного Луцька невеликі кошти, то задля експерименту зайдіть у найближчий від Вашого житла дитсадок чи школу, чи сирітський притулок( запитайте тамтешнє керівництво про їхні нагальні клопоти),чи принаймні подивіться уважно собі під ноги- по якому тротуару ходите, яким асфальтом їздите. Яку воду з крана маємо у квартирах...Прдовжувати?
Бо коли у лікарнях помирають немовлята через брак спецобладнання, чи через неспроможність батьків купити дорогі ліки, вважаю недопустимим і кощунством за кошти злиденного міського бюджету ремонтувати памятники.Запамятайте шановний- ми живемо в Україн
Відповісти
Нашли коо спращивать... Калахана...Спросили волка, стоит ли лечить раненую косулю...
Відповісти
На освіті незнають як зекономити,а тут на "саму нагальну" потребу знайшлися гроші...та вкрасти просто тут можна тай і все...а діти хай мерзнуть ...
Відповісти
Останні новини
Чи доцільно ремонтувати Меморіал Пам’яті у Луцьку? ПИТАННЯ ДНЯ
17 січень, 2012, 09:08