Луцькі рекламісти програли суд щодо підняття тарифів

Луцькі рекламісти програли суд щодо підняття тарифів
Суд відмовив у задоволенні позову рекламної агенції «Бренд Борд», яка намагалася оскаржити рішення Луцького міськвиконкому про підняття тарифів на розміщення реклами.

Відповідне рішення у суботу, 5 травня 2018 року проголосив суддя Волинського окружного адмінсуду Андрій Ксензюк, пише Перший.

Так, адвокат позивача, директора РА «БрендБорд» Сергія Ковальчука Ярослав Бачинський переконаний, що рішення Луцького міськвиконкому від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька» винесене з порушенням законодавства.

Зокрема, він наголосив, що це – регуляторний акт, який повинен приймати відповідний регуляторний орган.

«Аналіз регуляторного впливу і сам проект регуляторного акту мав би бути заздалегідь підготовлений і оприлюднений для обговорення, вивчення і внесення пропозицій. Однак, аналіз регуляторного впливу – відсутній, а проект не був оприлюднений перед його прийняттям, як того вимагає регламент роботи Луцького міськвиконкому – максимум за 2 дні до засідання, не був вчасно переданий членам міськвиконкому для ознайомлення і з’явився лише 20 лютого – за день до прийняття.

Також це питання не було попередньо включене у план роботи міськвиконкому, однак і не було нагальним, як передбачено для внесення додаткових проектів рішень.Тому ми вважаємо, що дане рішення не пройшло повної процедури підготовки до розгляду і прийняття та внесене до порядку денного з порушенням», - заявив адвокат Ярослав Бачинський.

Натомість, представник Луцького міськвиконкому – головний юрист з судового забезпечення Луцької міської ради Ігор Андрусяк почав наполягати на тому, що в судовому позові необґрунтовано, які саме права рекламної агенції було порушено під час прийняття рішення. Також він доводив, що рішення прийняте згідно всіх норм закону та регламенту.

Щодо претензії рекламістів про порушення регламенту при винесенні цього рішення на розгляд, то представник міськвиконкому зауважив, що такий акт індивідуальної дії був підготовлений, але він не потребував погодження відповідно до регламенту.

Мовляв було досить того, що з проектом рішення були ознайомлені та погодили заступник міського голови, начальники загального відділу, юридичного та економічного департаментів, а також управління розвитку підприємництва та реклами. Окрім того, адвокат заявив що вважає позов безпідставним. Юрист зауважив, що рекламісти мали звернути увагу на те, що в попередньому рішенні було зазначено можливість виконкому піднімати, або знижувати тарифи на розміщення реклами в межах 50%.

Зрештою, суддя Волинського окружного адмінсуду Андрій Ксензюк приступив до розгляду доказів і звернув увагу на рекомендацію Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

Так, АМКУ пропонувало припинити дію рішення від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька» і впродовж 20 днів надати відповідь про виконання.

Однак, Ігор Андрусяк повідомив, що відповідь антимонопольникам хоч і підготували, але ще не надіслали.

Зрештою, заслухавши усі сторони судового процесу, суддя Андрій Ксензюк вирішив відмовити директору РА «Бренд Борд» Сергію Ковальчуку у задоволенні позову до Луцького міськвиконкому та міської ради. Він натомість запевнив, що не полишить це і буде оскаржувати це рішення у Львівському апеляційному окружному суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще потрібно підвищити на 100%!!! А то понаставляли по цілому Луцьку!!! Борд перед бордом!!!
Відповісти
Правильно зробили,селюки дорвалися до цього бізнесу,місто захаращене рекламою.
Відповісти
Останні новини
Луцькі рекламісти програли суд щодо підняття тарифів
05 травень, 2018, 14:17