На Волині за зрізаний дуб зловмисникам «світить кримінал»

На Волині за зрізаний дуб зловмисникам «світить кримінал»
Працівники групи оперативного реагування у Мощанському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» самовільну рубку - невідомі молодики незаконно зрізали та викрали дуба.

Це трапилося пізно ввечері учора, 4 травня, інформує прес-служба ВОУЛГМ.

«Дубові молодики» працювали за вже налагодженою схемою: зрізали дерево – це дуб із діаметром пенька близько 60 см, навантажили у позашляховик з іноземною реєстрацією. Але на виїзді з ділянки, де й сталася крадіжка, натрапили на лісову охорону. Хлопці накивали п’ятами, лишивши машину з деревиною лісовій охороні.

Про цей факт працівники Державної лісової охорони повідомила поліцію. Але на цьому справа не завершилася. Коли правоохоронці проводили на місці слідчі дії, прийшов молодий чоловік – житель смт Цумань – і повідомив, що це він вчинив самовільну рубку. При цьому наголошував, що працював у лісі сам. Хоча очевидно, що виконати таку роботу одноосібно просто неможливо.

За фактом тривають слідчі дії. Авто з деревиною вилучено і доставлено на штрафмайданчик Ківерцівського РВ НП.

Зважаючи на те, що дерево самовільно зрізане у межах природо-заповідного фонду, відповідальність за скоєне передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна.

Лісівники просять громадян, які помітять підозрілі дії у лісі, повідомляти про це у місцеві лісгоспи, або телефонувати на цілодобову телефонну лінію Волинського ОУЛМГ – (0332) 72 00 54.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.