На Волині хочуть перевірити приватні пилорами

На Волині хочуть перевірити приватні пилорами
Головне управління Державної фіскальної служби у Волинській області рекомендує головам сільських рад та ОТГ провести детальний аналіз наявності осіб, які мають у власності лісопильні станки та здійснюють господарську діяльність з метою отримання прибутку.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, пропонують обов’язково зустрітися з такими підприємливими громадянами, щоб переконати зареєструвати свою діяльність і сплачувати податки.

«Про те, що громади можуть отримувати вагомі додаткові надходження з прибуткового бізнесу пилорам свідчать результати роботи у минулі роки. Практика переконує: якщо голова територіальної громади відповідальний в питанні залучення надходжень до бюджету, має паспорт громади, на основі якого фактично формується бюджет, то до місцевої скарбниці своєчасно надходять суми єдиного податку та ПДФО. У протилежному випадку – громада відчуває брак коштів», - розповів заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Сергій Кондратюк.

В межах компетенції фахівці територіальних органів ДФС в області здійснюють комплекс заходів у напрямку легалізації діяльності приватних пилорам. Зокрема, в результаті вжитих волинськими фіскалами заходів у 2017 році до бюджету сплачено 329,4 тисячі гривень єдиного податку, 296,6 тисячі гривень ПДФО.

У першому кварталі 2018 року в результаті обстежень виявилино 53 власника приватних пилорам, з яких лише 18 використовують пилорами для власних потреб. За цей час легалізовано працю 8 найманих працівників із середньомісячним фондом оплати праці в розмірі 29,6 тисячі гривень, додаткові надходження до бюджету ПДФО в місяць складають 5,4 тисячі гривень, протягом року – 64,8 тисячі гривень, 1 громадянин подав декларацію про 6,7 тисячі гривень доходу, сплативши 1,3 тисячі гривень ПДФО та 0,1 тис. грн. військового збору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У ПАРИДУБИ заскочте там вам заплатять СУКАЧ з МУРИКОМ
Відповісти