У Луцьку діти вчать дітей не бавитися з сірниками. ФОТО

У Луцьку діти вчать дітей не бавитися з сірниками. ФОТО
У Луцьку відбулись відкриті уроки в межах проекту міжнародної технічної допомоги «Молодь прикордоння – разом за безпеку».

Проект реалізується відповідно до Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013», повідомили у прес-службі ТУ МНС.

Рятувальники, представники Добровільного пожежного товариства області, працівники обласного та міського управлінь освіти та науки зустрілись та закликали їх до співпраці для запобігання пожеж та надзвичайних ситуацій серед учнівської молоді та дорослих.

Учні ЗОШ № 24 та гімназії №14, які є активними учасниками Фестивалю Дружин юних пожежників-рятівників, протягом кількох місяців розповідатимуть школярам як зберегти життя, а саме - застерігатимуть дітей від пустощів з вогнем, виходу на тонкий лід, допомагатимуть вчителям слідкувати за дотриманням протипожежного режиму в школах.

Охочі зможуть поринути в історичне минуле і підготувати реферати про розвиток пожежно-рятувальної служби Волині, які у подальшому будуть використані для поновлення експозиції обласної виставки цивільного захисту.

Рятувальники сподіваються, що ці діти своїм прикладом зацікавлять своїх друзів та однолітків дізнатись більше про правила особистої безпеки та дії на випадок різного роду надзвичайних ситуацій.

А через декілька місяців ініціатори акції знову завітають у школи для проведення там спеціальних навчальних занять з правил безпеки життєдіяльності на основі матеріалів, які підготують активісти волонтерського руху – презентацій, фотоматеріалів і сценічних вистав.

Працівники обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій ознайомлять дітей з можливостями пожежно-рятувальної техніки та обладнання, а також на спеціальних манекенах практично навчатимуть порядку надання першої медичної допомоги.

Найактивніші з волонтерів братимуть участь у заходах з навчання населення правилам безпеки в місцях масового перебування людей, під час юнацьких Фестивалів та змагань.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вогонь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку діти вчать дітей не бавитися з сірниками. ФОТО
13 лютий, 2013, 09:35