Визначили лауреатів Шевченківської премії

Визначили лауреатів Шевченківської премії
В Україні стали відомі імена лауреатів Шевченківської премії.

У галузі літератури Шевченківську премію отримав письменник Леонід Горлач (Коваленко) – за книгу поезій «Знак розбитого ярма", пише ТСН.

Лауреатом також став режисер-постановник Дмитро Богомазов - за вистави: «Гамлет» Шекспіра Одеського академічного українського музично-драматичного театру імені В. Василька, «Гості прийдуть опівночі» А. Міллера Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, «Щуролов» за О. Гріном Київського театру «Вільна сцена».

Третім лауреатом став художник Петро Печорний – за серію декоративних тарелей за мотивами творів Т. Шевченка.

Довідка


Шевченківська премія — державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва.

Заснована 1961 року. Національна премія встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як бути з нашим Лисом? Він вже кілька років ходить, пригнічений тягарем слави, ніби йому на плечі поклали мішок цементу. Знову Янукович дав премії по блату!
Відповісти
Останні новини
Визначили лауреатів Шевченківської премії
13 лютий, 2013, 09:42