Волинський ветеран розповів історію, за яку раніше його розстріляли б

Волинський ветеран розповів історію, за яку раніше його розстріляли б
Спогадами про дні Другої світової війни поділився волинський ветеран Микола Чернецький, який провів у боях дев’ять місяців.

Про це пише Твій портал.

Чоловік розповів про маловідому сторону війни. Ветеран згадав, як один із його побратимів виготовив метрові лижі, за допомогою яких солдати безперешкодно долали болота.

А якось, за наказом командира, з автоматом на шиї та двома гранатами в руках, солдат Чернецький пішов у розвідку. А через кількасот метрів він натрапив на озброєного німецького офіцера. Проте ні один, ні другий не став стріляти першим. Хвилину подивившись один на одного, обоє солдатів повернулися до своїх розташувань.

Тоді він нікому не розповів про ситуацію, яка сталася. Адже зустріти ворога і не відкрити вогонь, означало б розстріл на місці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нагадує сюжет фільму "Штрафбат". Гадаю такі ситуації не лише у нього траплялись.
Відповісти
Таких історій безліч
Відповісти
Моїй бабусі було 7років,коли війна розпочалась.Радянська влада забирала всі продукти на фронт, а німці коли прийшли в бабусину хату і побачили шестеро голодних дітей та тощу і немічну їхню матір,дали їм одяг та їжу.То про що можна ще говорити?!Діло не в національності,а в самих людях
Відповісти
Мой отец офицер, морской пехотинец, Одессит воевал до конца войны, участвовал во многих операциях,был награжден 18 орденами и медалями,неоднократно ранен и контужен.Но когда в 1946г.его хотели отправить на западную Украину участвовать в операциях по уничтожения бандероцев,он отказался и мотивировал это тем, что своих убивать не будет.Его могли расстрелять, но помогли друзья.Вот так поступали патриоты.
Відповісти
Такі історії і зараз трапляються на сході. І в 2014 було таке. Справа в людях!
Відповісти
Останні новини
Волинський ветеран розповів історію, за яку раніше його розстріляли б
08 травень, 2018, 05:39