Явка на виборах до Волиньради сягне 30%, – експерт

Явка на виборах до Волиньради сягне 30%, – експерт
На проміжних виборах до Волинської обласної ради, які відбудуться 17 лютого, явка повинна сягнути 30%, вважає керівник обласного осередку «Комітету виборців України» Юрій Кресак.

На його думку, дільниці в двох округах, Луцькому (№37) і Турійському (№29), де відбудуться вибори, в цілому готові до 17 лютого.

«Явка у західних областях, зокрема і на Волині, традиційно є відносно високою. Думаю, буде більше 30%. У Луцьку явка буде більша. А явку в Турійську витягуватиме сам райцентр і великі селі», – вважає голова правління волинського відділення організації «Комітет виборців України».

Разом з тим Юрій Кресак зазначає: явка на проміжних виборах буде меншою, аніж була на парламентських 2012 року.

«Але це закономірно. В суспільстві спостерігається втома. Тільки завершилися одні вибори. А Верховна Рада не демонструє надто великого поступу в перед в плані вирішення проблем у мажоритарних округах, про що обіцяли кандидати. Тому зараз спостерігатиметься своєрідне затишшя», – каже він.

Також експерт висловив думку, що в Турійському окрузі на явку може вплинути погода. Якщо погодні умови будуть несприятливі, багато місцевих виборців не зможуть дістатися до дільниць.

Щодо виборчих змагань в Луцьку, то тут «долю кандидата на місце депутата обласної ради вирішить або кілька десятків, або кілька сотень голосів», вважає Кресак.

«Не стільки зіграє бренд «УДАРу», як фінансова спроможність і реклама кандидата, який балотується від цієї політичної сили (Олександр Лазорко, – ред.). Бренд «Свободи» може зіграти свою роль, до того ж кандидат узгоджений (Святослав Боруцький, – ред.). Але «Свобода» веде менш активну кампанію. В них нема такого фінансового потенціалу. Сподіваються на бренд. Це може спрацювати. Але парламентська кампанія показала, як Ігор Палиця дуже гарно отримав квоту довіри від лучан. Ті мільйони гривень, які йшли на виборчу кампанію, переконали лучан. І це може подіяти знову», – висловився Юрій Кресак.

А от щодо ймовірного переможця у Турійському окрузі, то тут, на думку експерта, найбільше шансів має висуванець Партії регіонів Роман Микитюк, який має авторитет господарника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори, КВУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на палицю під час виборів працювала міська рада, зараз ситуація змінюється, буде певний розкол, по-друге, Лазорко не так зрозуміло говорить, як палиця, його кудись, яку занесе, то не знаєш, нащо він це казав, по-третє, боруцький набагато більш відомий, ніж кравчук,по-четверте, в програмі лазорка немає конкретики, як у палиці, і т.д. тому фінанси це не все, якщо буде хороший контроль в день голосуавання, то шанси лазорко гірші.
Відповісти
Я спілкувалася як із молоддю та з людьми середнього та старшого віку. Більшість молодих людей взагалі не знає для чого ті вибори і куди кого будуть обирати. Старші люди зізналися, що голосувати будуть лише за тих, чиї імена занють, тобто часто бачили їх по телевізору чи читали про них в пресі.А всі передвиборні програми для них не показник! Люди просто не вірять "новеньким". Деякі зізналися, що не факт, що і "старожилам" можна вірити, але новачків не сприймють категорично. Можливо, зараз склався стереотпп - раз преться у владу, значть тільки для того, аби лобіювати свої інтереси, а для людей нічого він робити не буде.
Відповісти