«Українські дороги – це «американські гірки», якими з Києва до Одеси неможливо доїхати без ДТП», – нардеп

«Українські дороги – це «американські гірки», якими з Києва до Одеси неможливо доїхати без ДТП»,  – нардеп
«Минулого тижня ми їздили в регіони та, як і всі українці, були вражені розмірами ям на дорогах, – розповідає народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова. – Харківська, Дніпропетровська та половина Полтавської областей – доріг просто немає. У Харківській області люди підписують вказівники з назвами населених пунктів як «дорога ганьби».

Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

За її словами, цього року на ремонт трас в державному бюджеті закладено рекордну суму – понад 30 мільярдів гривень. «Але це зовсім не означає, що наступної весни асфальт буде на місці, адже більшу частину дорожнього покриття влада знову збирається зробити ямковим ремонтом», – розповідає народний депутат. Вона певна: такий метод ремонту вигідний лише нечистим на руку посадовцям, які щороку ремонтують та латають одні й ті самі діри.

Однак корупція – це не єдина проблема. Так, акцентує Тетяна Острікова, останні чотири роки, незважаючи на розмови про розбудову трас та розвиток інфраструктури, уряд закладав в бюджеті недостатньо коштів на дороги. Вона наводить цифри: «Наприклад, Харківська область. У 2016 році на всі дороги області було виділено лише 300 мільйонів, у 2017-му – 1,3, а у 2018-му вже буде 2,8 мільярда гривень. Виникає питання – куди витрачалися кошти платників податків?»

Відповідь проста – на розбудову поліцейської держави. «Ми виявили, що за останні три роки фінансування поліції збільшили у 2,5 раза. Було 18 мільярдів, стало 46-ть, – розповідає політик. – Фінансування СБУ збільшили у два рази – було 3 мільярди, стало 6-ть. На думку уряду, в 2014-2017 роках, мабуть, важливіше було фінансувати розбудову поліцейської держави, а не інфраструктурні проекти, хоча ми постійно чуємо від влади про захист бізнесу та турботу про українців».

Народний депутат додає: «У 1980-х роках в Америці побудували систему швидкісних доріг Interstate, які забезпечують при швидкості 125 кілометрів на годину можливість проїхати без зупинки країною. Витратили 129 мільярдів доларів, а вигоди мережа принесла країні на суму понад 2,1 трильйона доларів, тому що знизилась аварійність на дорогах, вартість транспортування товарів, через що знизилися роздрібні ціни.

Мережа доріг об’єднала американську економіку в один організм. «Американські гірки» на наших трасах – це єдине, що поєднує Україну з дорогами в США. У нас неможливо без ДТП доїхати з Києва до Одеси, а одеська траса щороку ремонтується та урочисто відкривається».

«Тому ми вимагаємо, – зауважує Тетяна Острікова, – звіту уряду та щоб цієї п’ятниці Кабінет Міністрів прозвітував перед країною, на що підуть 38 мільярдів гривень, закладені в бюджеті цього року на Службу автомобільних доріг. Ми вимагаємо припинити імітувати дорожні роботи через ямковий ремонт, припинити корупцію в автодорах та проведення тендерів з відкатами чиновників».

«Невже ви не розумієте, що, не збудувавши українські дороги, які є кровоносними судинами, не забезпечите єдності та нормальної роботи українського організму?» – підсумовує народний депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Українські дороги – це «американські гірки», якими з Києва до Одеси неможливо доїхати без ДТП», – нардеп
18 квітень, 2018, 18:34