На Волині готуватимуть парамедиків

На Волині готуватимуть парамедиків
Луцька волонтерка Любава Дроган за підтримки обласного осередку партії «Справедливість» займатиметься підготовкою парамедиків на Волині.

Про це вона розповіла у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

За словами Любави Дроган, у час війни її побратими з сусіднього Рівного часто їздять на ротації та допомагають бійцям усім, чим можуть. Ці хлопці є членами партії «Справедливість». На переконання волонтерки, силами керівників партійних осередків не раз були зібрані кошти на необхідне обладнання і придбані реанімобілі. На одній із зустрічей із рівненськими побратимами Любава Дроган познайомилася із Назаром Романюком, який очолює осередок партії «Справедливість» у Волинській області. Знайомство виявилося не випадковим й одразу домовилися про дієву співпрацю – вирішили розвивати підготовку парамедиків на Волині.

«Це ж потрібно було потрапити в Рівне, щоб познайомитися з людиною, з якою купа спільних друзів і з якою часто рухалися паралельно у політичній і громадській діяльності! Назар мене вислухав і головне – почув! Отже ми йдемо вперед. Ми будемо розвивати підготовку парамедиків на Волині, тут я дуже сподіваюся на допомогу моїх нових друзів з Окремого Медичного Загону Спеціального Призначення «Білі берети – Рівне», будемо підтримувати наш ПДМШ, а саме – готувати бригади і забезпечувати їх всім самим необхідним, починаючи від реанімобілів і закінчуючи медикаментами! Хто має бажання долучитися, ми завжди раді новим знайомствам і контактам», - каже Любава Дроган.

Опісля ж вона розповіла, що, будучи волонтерком, завжди намагалася допомагати саме в медичному напрямку. «Спочатку так склалися обставини, а потім, маючи певні напрацювання, я вперто рухалася далі. Наша країна не була готова до війни. Не розвивалася в достатньому напрямку військова медицина і психологія, недофінансоване МОЗ, багато поранених не могли отримати належного лікування навіть через прогалини в законодавстві, тому потребували виїзду за кордон. І це ми долали! Шляхом втрат і помилок, та ми то робили! Всі разом! Крапля до краплі!», - додала волонтерка.

Окрім того, вона пригадала, як познайомилася з добровольцями, з її тепер вже рідним ПДМШ (Перший Добровольчий Мобільний Шпиталь імені Миколи Пирогова). На переконання Любави Дроган, це був безцінний досвід і тепер вона може використати його для підготовки парамедиків на Волині і дуже рада, що знайшла у цьому напрямку однодумців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.