Без гідної економіки не може бути високих соціальних витрат, - Андрій Покровський

Без гідної економіки не може бути високих соціальних витрат, - Андрій Покровський
Ситуація в медицина за останні роки погіршувалася, тому реформа дуже необхідна.

Про це заявив депутат Луцької міської ради, засновник ГР «Свідомі» Андрій Покровський в ефірі телеканалу «Аверс», - повідомляє Конкурент.

«Сподіватися на те, що в країні з нижчим рівнем економіки, ніж в країнах Західного світу чи США, ця реформа призведе до такого ж, як в них, результату не варто. Бо якщо в нас немає гідної економіки, не може бути гідних соціальних витрат. Ми маємо усвідомлювати, що покладатися на кишеню споживача, на кишненю пацієнта, ми також не можемо. Адже пацієнт не годен оплатити ці послуги. Усі ті, хто колись хотів реформувати медицину в Україні, завжди впиралися у 49-ту статтю Конституції, яка говорить про те, що медицина в Україні є безкоштовною. Ці фактори призводять до того, що провести максимально ефективну медичну реформу вжко, якщо в нас є стільки «але», – зазначив Андрій Покровський.

Зі слів депутата, реформа – це лише початок.

«Я дуже сподіваюся, що в Україні медицина буде страховою і що всі ми будемо задоволені її якістю. Я дуже сподіваюся, що цю реформу дадуть провести так, як її починають. Ми, на жаль, маємо досвід, коли реформи починаються, не доводяться до кінця, реформатори покидають свої пости. Я б дуже хотів, щоб за цю реформу взяло відповідальність супсільство в цілому. Якщо ми починаємо цю справу, ми маємо її доводити спільними зусиллями», – наголосив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Без гідної економіки не може бути високих соціальних витрат, - Андрій Покровський
08 травень, 2018, 21:58